Trendyol Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 3-0 geçerek devre arasına moralli giren Galatasaray'da, Mauro Icardi'nin tarihi golü ve performansı Rıdvan Dilmen'in gündemindeydi. Dilmen, "Icardi artık Osimhen'in arkasında kalmayı kabullendi, bu çok değerli. Yönetim sözleşmeyi uzatmalı" dedi.

Sports Digitale ekranlarında maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın oyun yapısını, transfer ihtiyaçlarını ve yıldız oyuncuların son durumunu masaya yatırdı. Özellikle Icardi'nin Hagi'nin rekorunu egale etmesi ve oyun içindeki tavrı üzerine dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yönetimine çağrı:

Türkiye-Brezilya VNL finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Voleybol maçı canlı. Türkiye-Brezilya voleybol maçı
Türkiye-Brezilya VNL finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Voleybol maçı canlı. Türkiye-Brezilya voleybol maçı
İçeriği Görüntüle

"Osimhen'in Arkasında Kalmayı Kabullendi"

Icardi'nin takımdaki varlığının stratejik önemine değinen Dilmen, yönetime çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Bence Galatasaray, Icardi’yle sözleşme uzatmak zorunda. Çünkü Icardi gibi bir oyuncun varken ve bu oyuncunun da 3 yıllık emeğine bakacak olursak, artık bir de Osimhen’in arkasında kalmayı kabullendiğini de görüyoruz. Oynadı, golünü de attı. Yarın bir gün sıkıştığın zaman çift santrfora da dönersin. Icardi; 0 penaltı, 9 gol ve bulduğu süre de az. Şimdi ara geldi, Icardi uçağa binmeden menajeri 'sözleşme görüşmelerine başlayın' diyecektir."

Lucas Torreira Jackson Muleka Galatasaray Konyaspor

"Maçın Kahramanı Torreira"

Rıdvan Dilmen, sahanın en iyisi olarak Lucas Torreira'yı seçti. Uruguaylı yıldızın takımdaki etkisinin Osimhen kadar büyük olduğunu savunan Dilmen, şu ifadeleri kullandı:

"Bence bugün maçın kahramanı Torreira’ydı. Ben zaten Galatasaray’ın son yıllarda yaptığı en önemli transfer olduğunu düşünüyorum. Bütün takımlarla dengeyi bozan oyuncunun, Osimhen kadar Torreira olduğu gerçeğini görelim. Bugün aşağı yukarı 80–90 topla buluştuysa, sadece 1 veya 2 topu kaybetti."

Transfer Raporu: Sol Bek ve Orta Saha Şart

Galatasaray'ın kadro mühendisliğini de değerlendiren ünlü yorumcu, takımın eksik parçalarını şöyle sıraladı: "Hep fedakârlık yaparak oynayan bir Lemina var. İlkay’ın yaşı var; sert maçlarda çok iyi bir oyuncu ama üst üste kaldıramayacağı aşikâr. İyi bir orta sahaya ihtiyaç var. Bir tane net sol bek alınmalı. Singo döneceği için belki yerli bir solak stoper düşünülebilir."

Kaynak: Haber Merkezi