Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, fon krizine ilişkin iddiaların boyutuna dikkat çekerek, telaffuz edilen 800 milyar liralık kaybın "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu" olduğunu vurguladı. KRT TV’de yayınlanan "Liderler Özel" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, krizin birkaç ismin feda edilmesiyle kapatılmak istendiğini savundu ve sistemin kökten temizlenmesi için seferberlik çağrısı yaptı.

Olayın birkaç kişinin sorumluluğuna indirgenerek asıl kurgunun gözden kaçırılmaya çalışıldığını belirten Arıkan, "Birkaç kurban verilerek sürecin kapatılacağını düşünüyorum. Eski bakanla ilgili haberler tek bir merkezden yönlendirildi. İktidarın yılmaz savunucuları koro halinde bakan hanımın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bu Betül Hanım kurban verilecek, tabiri yerindeyse olayın üstü örtbas edilmeye çalışılacak" dedi.

"Artık mızrak çuvala sığmıyor, temeller 2021'de atıldı"

Toplumun her kesiminin bu iddiaları konuştuğunu kaydeden Arıkan, meselenin anlık bir skandal değil, yılların ürünü olduğunu ifade etti:

"Pazardaki vatandaş da köydeki vatandaş da bu fon meselesini konuşuyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bugünkü tablo 24 yıl boyunca inşa edilen sistemin bir sonucu. O kurgu, o düzen 2021 senesinde başlamış. 2021 önemli bir sene; Türkiye'nin gri listeye alındığı, şüphelerin üzerimize odaklandığı sene bu şirket kurulmuş."

"Partili yolsuzluk sisteminden çıkmamız lazım"

Mevcut yönetim modelinin yolsuzluk mekanizmalarını beslediğini savunan Arıkan, siyasetteki ahlaki aşınmaya dikkat çekti:

"Bir an önce partili cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, parti başkanının cumhurbaşkanı olduğu hükümet sisteminden çıkmamız gerekiyor. İkincisi de partili yolsuzluk sisteminden çıkmamız gerekiyor. Siyasette 'senin hırsızın, benim hırsızım' kavgası başladı. 'Seninki daha çok çaldı, benimki daha az çaldı' tartışması yürüyor. Bir an önce bu sarmaldan çıkacak, ahlaki yapıyı büyütecek mekanizmalara ihtiyacımız var. İktidarıyla muhalefetiyle bir seferberlik başlatıp o bağırsakları temizlememiz lazım."

"İktidar yangın çıkmasını engelleyemiyor, canı yanınca söndürmeye koşuyor"

Hükümetin kriz yönetimini itfaiye ve yangın benzetmesiyle eleştiren Arıkan, ekonomik tahribatın geçmiş adımlarla büyüdüğünü söyledi:

"İktidar şunu yapıyor; bir yangın çıkıyor, yangını takip ediyor. Ne zaman yangın iktidarın canını yakmaya başladı, itfaiye o zaman gidip yangını söndürüyor. Sizin işiniz yangın çıktıktan sonra söndürmek değil; o yangının çıkmasına sebebiyet verecek tehlikeleri ortadan kaldırmaktır. İktidar yetkilileri toplumu narkozlamak üzerine cümleler kuruyor. Kur Korumalı Mevduat ile 60 milyar dolarımız buharlaştı. Merkez Bankası operasyonlarıyla 128 milyar dolarımız buharlaştı gitti."

"Borsada her şey kayıtlıdır, bu mesele turnusol kâğıdı olacak"

Fon skandalının aydınlatılmasının teknik olarak mümkün olduğunu vurgulayan Arıkan, sürecin kararlılıkla takip edilmesi gerektiğini belirtti:

"800 milyar ağızdan kolay çıkıyor ama Cumhuriyet tarihinin en büyük sıkıntısından bahsediyoruz. Borsanın ve fonların şöyle bir tarafı var: Her şey kayıt altındadır, gizli saklı iş yapma şansı yoktur. Eğer sonuna kadar gidilirse her şey ortaya çıkar. Bakalım, bu mesele gerçek bir turnusol kâğıdı olacak."

Fatih Erbakan’dan ‘fon’ soruşturması tepkisi: Birkaç yandaş aileyi ifşa etmekle bu hesap kapanmaz
Fatih Erbakan’dan ‘fon’ soruşturması tepkisi: Birkaç yandaş aileyi ifşa etmekle bu hesap kapanmaz
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ANKA Haber Ajansı