Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sulama kanalına düşen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Kırsal Ulaklı Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından bölgeye arama kurtarma, jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Viranşehir’de sulama kanalına düşen çocuk gözden kayboldu

Olay, Viranşehir’e bağlı kırsal Ulaklı Mahallesi’nde yaşandı. Suriye uyruklu Yezen El Yasir (12), henüz bilinmeyen bir nedenle sulama kanalına düştü. Suda bir süre sonra gözden kaybolan çocuğun kurtarılması için çevrede bulunan vatandaşlar harekete geçti.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD ekiplerinin yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğinde görevli dalgıç polisler, Şanlıurfa Arama Kurtarma (ŞUAK), jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Şanlıurfa’daki boğulma olayında çocuk hayatını kaybetti

Yezen El Yasir, ekiplerin bölgeye ulaşmasının ardından vatandaşlar tarafından sulama kanalından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 12 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Viranşehir’de meydana gelen boğulma olayının ardından çocuğun cenazesi, gerekli işlemler ve otopsi yapılmak üzere Viranşehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

"Fuhuş" ve "para aklama" soruşturması: Cemal Enginyurt'un danışmanı tutuklandı
"Fuhuş" ve "para aklama" soruşturması: Cemal Enginyurt'un danışmanı tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Sulama kanallarında arama kurtarma çalışmaları, suyun akış hızı ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle ekipler açısından güçlük oluşturabiliyor. Bu tür olaylarda AFAD, güvenlik birimleri, dalgıç ekipleri ve sağlık görevlileri koordineli şekilde çalışma yürütüyor.

Olayla ilgili inceleme sürüyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki sulama kanalında yaşanan olayın ardından ilgili ekiplerin inceleme başlattığı bildirildi. Yezen El Yasir’in kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA