İzmir'de CHP yönetimindeki Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon gerçekleştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında belediyedeki bazı görevliler ile özel sektör temsilcileri arasında inşaat ve imar işlemleri üzerinden usulsüz menfaat ilişkileri kurulduğu iddia ediliyor.

Soruşturmada yeni deliller ortaya çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, rüşvet suçuna yönelik soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Başsavcılık, 18-20 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen önceki operasyonlarda Seferihisar Belediyesi ile bağlantılı bazı kişi ve kuruluşların, inşaat ve imar süreçlerinde menfaat sağladıklarına ilişkin bulgular elde edildiğini ve bazı şüphelilerin tutuklandığını açıkladı.

Devam eden incelemelerde ise yeni delillere ulaşıldığı bildirildi.

Yaklaşık 6 milyon TL'lik rüşvet iddiası

Soruşturma dosyasına giren yeni delillere göre, belediyedeki bazı görevliler ile şirket temsilcileri arasında inşaat ve imar işlemleri sırasında usulsüz çıkar ilişkileri kurulduğu değerlendiriliyor.

Başsavcılık açıklamasında, elden ve banka hesapları aracılığıyla toplam yaklaşık 6 milyon TL tutarında rüşvet alışverişi gerçekleştirildiğine yönelik bulguların elde edildiği ifade edildi.

İki ilde eş zamanlı operasyon

Elde edilen yeni deliller doğrultusunda 17 Haziran 2026 tarihinde İzmir merkezli olmak üzere iki ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında şüphelilere ait dijital materyaller ile soruşturmaya konu olabilecek çeşitli belge ve verilere incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan isimler açıklandı

Operasyonda gözaltına alınan isimler şöyle:

  • İ.G.P. (Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı)
  • S.B. (İnşaat firması yetkilisi)
  • R.K.B. (İnşaat firması yetkilisi)
  • Ö.A. (Kamu görevlisi)
  • S.Y. (Şirket yetkilisi)
  • R.Ö. (Şirket yetkilisi)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan operasyona yönelik yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, ilgili kolluk birimlerince “rüşvet” suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda çalışmalar çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.

Soruşturma çerçevesinde daha önce 18-20 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonel faaliyetlerde; Seferihisar Belediyesi ile bağlantılı bazı kişi ve kuruluşların, inşaat ve imar süreçlerine ilişkin işlemler karşılığında menfaat temin ettiklerine yönelik bulgulara ulaşılmış, yürütülen adli işlemler neticesinde bazı şüpheliler hakkında tutuklama tedbiri uygulanmıştır.

Devam eden soruşturmada; belediyedeki bazı görevli kişiler ile özel sektör temsilcileri arasında, inşaat ve imar işlemlerinin yürütülmesi sırasında usulsüz menfaat ilişkisi kurulduğu, bu kapsamda elden ve banka hesapları aracılığıyla toplam yaklaşık 6 milyon TL tutarında rüşvet alışverişi gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği yeni deliller elde edilmiştir.

Elde edilen deliller doğrultusunda, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 17 Haziran 2026 günü İzmir merkezli olmak üzere 2 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Operasyon kapsamında, aralarında bir belediye başkan yardımcısı ile çeşitli şirket yetkililerinin de bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, şüphelilere ait dijital materyaller ile soruşturmaya konu olabilecek çeşitli belge ve verilere incelenmek üzere el konulmuştur.

Operasyon kapsamında;

* İ.G.P. (Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı),

* S.B. (İnşaat Firması Yetkilisi),

* R.K.B. (İnşaat Firması Yetkilisi),

* Ö.A. (Kamu Görevlisi),

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
İçeriği Görüntüle

* S.Y. (Şirket Yetkilisi),

* R.Ö. (Şirket Yetkilisi), gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyet işlemleri devam etmekte olup, soruşturma kapsamında elde edilen tüm deliller Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirilmekte, olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir."

Kaynak: Haber merkezi