Veli Sarıtoprak: Sizi tanıyabilir miyiz?

Cem Tunç: Bilkent Bilişim Sistemleri mezunuyum, iş dünyasında ve sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalar yapıp, kalıcı faydalar bırakmak gayretindeyim. Adres Bilgisayar İnşaat firmasının başında 2001 yılından beri hem teknoloji hem de inşaat sektörlerindeki projelerimizin aldığı ödüller ve müşterilerimizden gelen güzel geri dönüşler işimizi doğru yaptığımızın göstergesi sanırım. Şirketimizin 2 ana sektörü var: Bilgisayar ve İnşaat. 

Bilgisayar sektöründeki faaliyetlerimiz, teknoloji ürünleri satışı yapmak ve teknik destek anlaşmaları sayesinde arıza çözümleri ile iş dünyasına önemli bir katkı sağlıyoruz.  Firmalar bilgisayarlarına arıza konusunda dışarıdan hizmet almak istediklerinde, adreslerine tekniker gönderimi yapıyoruz. Hızlı ve etkili çözümler sunarak müşterilerimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu konuda Ankara’da defalarca ödüller alan bir firmayız.

Veli Sarıtoprak: Adres İnşaat hangi konuda çalışıyor ?

Cem Tunç: Gayrimenkul Yatırımcılarının Tercihi Kolay Satılabilir Projeler.
İnşaat sektöründe Ankara’nın en gözde semtlerindeki butik projelerde yatırım ortağı olarak bulunuyoruz. Aren Mimarlık firması ile ortak projeler üretiyoruz ve Türkiye’nin konusunda en büyük şirketlerinden olan Aren Mimarlık’ın proje yaratma ve inşaat üretmedeki kalitesine güveniyoruz.  Referans olarak 11 adet binanın ve 14 adet villanın projesine ortak olarak sektördeki üretime katkıda bulunarak toplamda 25 adet binayı sahiplerine teslim ettik. 

Son dönemde özellikle 1+1 rezidans projelerine odaklanarak öğrencilere, akademisyenlere, profesyonellere uygun konutlar üretmeyi amaçlıyoruz. Kolay satılabilir projeler, özellikle avukatlar ve doktorlar gibi profesyonel yatırımcılar arasında ilgi görüyor. Maliyet avantajı ve kolay kiralanabilirlik, bu projelerin tercih edilmesinde etkili oluyor. Biz projelere yapalım nasılsa satarız şeklinde başlamıyor öncesinde pazar analizi yapıyoruz. Üretimin her aşaması yapı denetim firmalarınca denetleniyor ve pazarlaması da yine alanında profesyonel iş ortaklarımıız ile gerçekleşiyor. Yani hiçbir konuyu amatörce yapmıyoruz, herkes en iyi bildiği işi yapıyor.

Veli Sarıtoprak: Ekonomik gidişat hakkındaki düşünceniz nedir?

Cem Tunç: Satın alma gücündeki düşüş insanları zorluyor.
Satın alma gücü, bir ülkenin zenginliğini en iyi yansıtan kriterdir. 4-5 sene öncesine baktığımızda, şu anki maliyetlerle karşılaştırıldığında büyük bir değişim gözlemliyoruz. Bu durum, ekonomik anlamda insanları zorlayan bir süreci ortaya koyuyor. Umarım ileride düzelir fakat zaman alacak gibi duruyor.

Veli Sarıtoprak: Sivil Toplum yönünüzü de anlatır mısınız?

Cem Tunç: TUSIAV pusulamız ve Sizin Kaptanlığınız ile yolumuz açılıyor.
Sivil toplum kuruluşlarına 10 yıldır dahil olmaya çalışıyorum. STK ların toplumun kılcal damarları gibi olduğuna inanıyorum.  En büyük şansımız Veli Sarıtoprak gibi Sivil Toplumun duayeni bir Başkan ile çalışıp onun senelerdir tuğla tuğla inşaa ettiği organizasyona dahil olmak. 

TÜSİAV'da Dijital Dönüşüm Platformu Başkanlığı ve üye ilişkilerinden sorumlu mütevelli heyeti üyeliği yaparken, ASTOP ve UNIDIP gibi platformlardaki idari görevlerimle de bu organizasyonların toplumsal fayda yaratma misyonuna katkıda bulunmaya gayret ediyorum. 

ASTOP Türkiye genelinde düzenlediği ödül törenleri ve etkinliklerle 30 farklı derneği bir araya getirerek, sivil toplumun güçlenmesine öncülük ediyor.

UNIDIP Üniversiteler ile iş dünyası arasında geçişkenliği sağlıyor. UNIDIP koordinatörü ve aynı zamanda Kent Konseyi UNIDIP temsilcisiyim.

GGYD ise çeşitli yönetimsel pozisyonlarda bulunduktan sonra şu an Yüksek Danışma Kurulu Üyesiyim.
İş dünyasının başarısı sadece finansal kazançlarla ölçülemez. Topluma katkı sağlamak, sorumluluklarımızı yerine getirmek de önemlidir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarıyla aktif bir işbirliği içinde olmak, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biridir.

İş hayatımda ve STK çalışmalarımda aynı şevk ve motivasyon ile önümüzdeki dönemlerde de çalışmaya devam edeceğim.