Yunanistan'ın Selanik kentinde bulunan Langadas bölgesindeki tarım arazisi ve ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere müdahale için çok sayıda itfaiye personeli ve araç bölgeye sevk edildi.
Yangına çok sayıda ekip müdahale etti
Yangın söndürme çalışmalarında 32 itfaiyeci, 1 yaya ekip ve 11 araç görev aldı. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için karadan müdahalede bulundu.
Çalışmalara Langadas Belediyesi de su tankerleriyle katkı sağladı. Böylece kara ekiplerinin söndürme faaliyetlerine belediye ekipleri de destek verdi.
Havadan da söndürme çalışması yapıldı
Yangının söndürülmesi için hava araçları da devreye sokuldu. Çalışmalara 1 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı havadan destek verdi. Yetkililer ayrıca yangının bulunduğu bölgeyi termal ve optik kameralarla donatılmış İHA aracılığıyla takip etti.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor
Yangının hangi nedenle çıktığının belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Selanik Kundaklama Suçlarıyla Mücadele Soruşturma Birimi, yangının çıkış nedenini ortaya çıkarmak amacıyla çalışma yürütüyor.




