19 Mayıs Pazar akşamında, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin düştüğü haberi gelmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen helikopterin enkazına saatler sonra ulaşılmış ve yardım ekipleri yaşam belirtisinin olmadığını belirtmişti. Yapılan resmi açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.  

Chatgpt

Özel, CHP'nin eski genel başkanlarıyla bayramlaştı Özel, CHP'nin eski genel başkanlarıyla bayramlaştı

Helikopter kazasının ardından dijital platformlarda teyitlenmemiş birçok iddia hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya uygulaması X'te ise, animasyon televizyon komedisi olan Simpsonlar'ın geçmiş bölümlerinde İran'da gerçekleşen helikopter kazasının işlendiği iddia edildi.Daha önce de önemli olayları bildiği iddiası konuşulan Simpsonlar hakkındaki bu iddia, Anadolu Ajansı'na bağlı Teyit Hattı tarafından incelendi. Ardından görüntülerin çizgi filme ait olmadığı ve yapay zeka kullanılarak oluşturulduğu belirlendi.

Yapay Zeka Simpson

Açık kaynaklar, dizinin bölümleri incelendiğinde fotoğrafların yer aldığı bir bölümün olmadığını tespit etti. Görsellerin takibi yapıldığında bir fotoğrafın X hesabı tarafından paylaşıldığı görüldü. Diğer fotoğrafın da gönderinin altında başka hesap tarafından paylaşıldığı bulundu. Paylaşımı yapan hesap incelendiğinde ise, gönderinin altına görüntüyü yapay zekaya kendisinin çizdirdiğiyle ilgili bir açıklama yaptığı belirlendi.

Editör: Deniz Ali Tatar