Şırnak’ta otluk bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yakındaki ormanlık alana sıçradı. Şırnak orman yangınını kontrol altına almak amacıyla bölgeye çok sayıda ekip ve söndürme aracı yönlendirildi.

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının ayrıntılarını paylaştı
Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının ayrıntılarını paylaştı
İçeriği Görüntüle

Şırnak yangını rüzgârın etkisiyle yayıldı

Yangın, Şırnak-Siirt kara yolunun Çakırsöğüt köyü mevkisindeki otluk alanda başladı. Bölgeden yükselen duman ve alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine güvenlik ve itfaiye ekipleri harekete geçti.

Örtü yangını, bölgede etkili olan rüzgâr nedeniyle çevredeki ormanlık alana yayıldı. Alevlerin büyümesi üzerine söndürme çalışmalarının kapsamı genişletildi.

Şırnak orman yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor

İhbarın ardından bölgeye jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler de Şırnak yangınına müdahale etmek üzere çalışmalara katıldı.

Ekipler, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek ve yangını kontrol altına almak için farklı noktalardan müdahalelerini sürdürüyor. Güvenlik güçleri de söndürme araçlarının bölgeye ulaşımını kolaylaştırmak ve çalışma alanının çevre güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldı.

Kontrol altına alma çalışmaları sürüyor

Rüzgâr, orman ve örtü yangınlarında alevlerin yön değiştirmesine ve yeni alanlara sıçramasına yol açabildiği için ekiplerin müdahalesini güçleştirebiliyor. Bu nedenle Şırnak orman yangınında hem alevlerin bulunduğu bölgeye hem de yangının ilerleyebileceği alanlara yoğunlaşılıyor.

Yangın henüz kontrol altına alınmazken ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Şırnak yangınının çıkış nedeninin, söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak incelemeyle belirlenmesi bekleniyor.

Kaynak: AA