Antalya’da 7 Eylül akşamı Aksu ilçesinde başlayan son dakika orman yangını, rüzgarın etkisiyle Kepez’e kadar ulaştı. Karaöz, Hatipler, Yeşilkaraman, Kızıllı ve Çamlıca mahalleleri çevresindeki alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının etkilediği bölgelerde hayvanların tedavisi ve soğutma çalışmaları da devam ediyor.
Aksu yangın bölgesinde 1000’i aşkın personel görev yapıyor
Aksu ilçesine bağlı Karaöz Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan Antalya orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Kepez ilçesindeki alanlara sıçradı. Ekipler gece boyunca yangının etkili olduğu geniş bölgede arazözler ve iş makineleriyle çalışma yürüttü.
Günün aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına hava araçları da yeniden dahil oldu. Aksu yangın ve Kepez yangın bölgelerindeki müdahalede 3 uçak ve 9 helikopterin yanı sıra 165 arazöz ile 1000’in üzerinde personel görev yapıyor.
Özellikle Karaöz ile Kızıllı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda rüzgar nedeniyle alevlerin zaman zaman şiddetini artırdığı bildirildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması ve yeni alanlara yayılmasının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Antalya’daki yangında hayvanlar da etkilendi
Antalya orman yangınının yerleşim alanlarına yaklaşması hayvanları da etkiledi. Yangının ormanlık alanlardan mahalleye ulaşmasının ardından ahırların kapılarının açılması üzerine ormana kaçan bazı küçükbaş hayvanların telef olduğu belirtildi.
Yangından etkilenen hayvanların tedavisini Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yürütüyor. Derilerinde yanık oluşan büyükbaş hayvanlara müdahale edilirken, sıvı kaybı yaşayan bazı hayvanlara serum verildi.
Veteriner Hekim Oğulcan Demir, yangın bölgesinde dumandan etkilenen ve solunum sistemi sorunları yaşayan hayvanların tedavi edildiğini söyledi. Demir, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yanı sıra kaplumbağa ve kirpi gibi yaban hayvanlarına da yardım ettiklerini belirtti.
Kepez yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor
Kontrol altına alınan kesimlerde ekipler, yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışması yürütüyor. Çalışmalar sırasında yanan alanlardan birinde yığılı halde yüzlerce cam şişe bulunması dikkati çekti.
Yetkililer, cam şişelerin güneş ışığını yoğunlaştırarak mercek etkisi oluşturabileceğini ve yangın riskini artırabileceğini belirterek ormanlık alanlara cam atılmaması konusunda uyarıda bulundu.
Antalya’da 7 Eylül akşamı başlayan Aksu yangın ve Kepez yangın nedeniyle daha önce 4 mahallede toplam 254 ev tahliye edilmiş, dumandan etkilenen 8 kişi ise hastaneye kaldırılmıştı.
Son dakika gelişmelerine göre ekiplerin Antalya orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Kontrol sağlanan bölgelerde ise soğutma çalışmalarına devam ediliyor.




