Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 65 kişinin hayatını kaybettiği Sueda Kent Sitesi B Blok davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı personeline yeni tayin düzenlemesi Resmi Gazete'de
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı personeline yeni tayin düzenlemesi Resmi Gazete'de
İçeriği Görüntüle

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10'uncu duruşmasında, bilirkişi raporunda sorumlulukları bulunduğu belirtilen eski Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Özbek ile dönemin belediye inşaat mühendisi Ferhat Bülent Özer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Mahkeme, haklarında iddianame düzenlenmesi halinde Özbek ve Özer'in mevcut dava dosyasına sanık olarak eklenmesine hükmetti.

Sueda Kent Sitesi'nde 65 kişi hayatını kaybetti

Adıyaman Merkez'de bulunan Sueda Kent Sitesi B Blok, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı.

Binanın yıkılması sonucu 65 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı.

Yıkımla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından binanın müteahhidi Mehmet Murat Bulut, mimari proje müellifi ve mimari fenni mesul Muhittin Büyük ile şantiye şefi, statik proje müellifi ve statik fenni mesul Ömer Yılmaz hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan dava açıldı.

Daha sonra Adıyaman Belediyesi'nde görev yapan Aysel Ertemir, Bedir Leblebici, İrfan Günay Çelik ve Mehmet Bağcı hakkında da “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan dava açıldı. İki dava dosyası daha sonra birleştirildi.

Mağdur avukatlarından tutuklama talebi

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu celseye depremde yakınlarını kaybedenler ve taraf avukatları katıldı.

Mağdur avukatları, yaklaşık 3,5 yıldır firari durumda olduğu belirtilen ve duruşma öncesinde ifadesi alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanık Ömer Yılmaz'ın tutuklanmasını talep etti.

Avukatlar, Yılmaz'ın serbest bırakılmasına itiraz ederek tutuklama kararı verilmesini istedi.

Sanık avukatından yeniden bilirkişi raporu talebi

Ömer Yılmaz'ın avukatı ise müvekkilinin yalnızca statik proje müellifi olduğunu ve binanın sahadaki uygulamasında sorumluluğunun bulunmadığını savundu.

Sanık avukatı, dosya kapsamında yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Savcıdan iki isim hakkında suç duyurusu talebi

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, dosyanın genişletilmesine yönelik talepte bulundu.

Savcı, 28 Nisan 2026 tarihli Atatürk Üniversitesi bilirkişi raporunu gerekçe göstererek binanın yapıldığı dönemde Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mahmut Özbek ile belediyede inşaat mühendisi olarak çalışan Ferhat Bülent Özer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Savcı ayrıca iki isim hakkında iddianame düzenlenmesi halinde mevcut dosyaya sanık olarak eklenmelerini, dinlenmeyen tarafların beyanlarının alınmasını ve tutuklama taleplerinin reddedilmesini talep etti.

Mahkeme iki isim hakkında suç duyurusuna karar verdi

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı'nın talepleri doğrultusunda Mahmut Özbek ve Ferhat Bülent Özer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Heyet, haklarında iddianame düzenlenmesi halinde iki ismin mevcut dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca mevcut sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına ve tutuklama taleplerinin reddine hükmetti.

Bir sonraki duruşma 21 Ocak 2027'de

Mahkemenin kararları doğrultusunda Sueda Kent Sitesi davasındaki adli süreç devam edecek.

Davanın bir sonraki duruşmasının 21 Ocak 2027 tarihinde görülmesine karar verildi.

Kaynak: Haber merkezi