Türkiye İşçi Partisi (TİP), AK Parti, MHP ve DEM Partili milletvekillerinin PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmenin tutanaklarının şeffaf şekilde paylaşılmasını talep etti.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Başkanlığı’na verdiği dilekçede, sürecin Meclis çatısı altında ve kamuoyuna açık şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

“Tüm sürecin Meclis çatısı altında şeffaf şekilde yürütülmesi sağlanmalıdır"

Şık, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Tüm sürecin Meclis çatısı altında ve şeffaf şekilde yürütülmesi sağlanmalıdır. İmralı görüşmesinin tutanakları komisyon üyelerine ulaştırılmadan ve içerik hakkında bilgi verilmeden taslak metne katkı beklenmemelidir. Ayrıca görüşme tutanaklarının kamuoyuyla da paylaşılması gereklidir.”

Yılmaz Büyükerşen CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Yılmaz Büyükerşen CHP'den istifa ettiğini duyurdu
İçeriği Görüntüle

Komisyon, Abdullah Öcalan ile 24 Kasım’da gerçekleştirilen görüşmenin ardından heyetin bilgi vermesi için toplantı yapma kararı almıştı. Ancak toplantı belirsiz bir tarihe ertelendi. TİP, komisyon raporu için verilen sürelerin de, üyelerin görüşme tutanaklarını almalarının ardından yeniden düzenlenmesini talep etti.

Muhabir: Nur Yıldız