Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Küresel Güvenlik Forumu’nda konuşan Barrack, ABD’nin Orta Doğu ile ilişkilerinde uzun yıllardır belirleyici olan “petrol karşılığı güvenlik” anlayışından uzaklaştığını söyledi.

Barrack, ABD’nin yeni yaklaşımını, “ABD artık sahip olmak istemiyor. Denklem, kontrol etmek değil, ayrılmamak. Biz ayrılmıyoruz” sözleriyle anlattı. Bölge ülkelerinin de Washington’ın müdahalesinin sınırlarını giderek daha fazla gördüğünü belirten Barrack, “Herkes, ‘Tamam, bütün sorunlarımı çözmek için Amerika’ya güvenemem’ diyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın yeni savunma yapılanması: 187 kışla kapatılabilir
Yunanistan'ın yeni savunma yapılanması: 187 kışla kapatılabilir
İçeriği Görüntüle

Washington’ın geçmişte Orta Doğu’da izlediği müdahaleci politikaları da eleştiren Barrack, ABD’nin geniş Orta Doğu coğrafyasında 23 rejim değişikliğine dahil olduğunu söyledi. Barrack, “Her müdahale edip kişiyi ya da rejimi değiştirmeye çalıştığımızda bunun bir hata olduğu görülüyor” dedi.

“PEYGAMBERLER BİLE BURADAKİ SORUNLARI ÇÖZEMEDİ”

Barrack, Orta Doğu’daki sorunların kısa sürede çözülebileceği beklentisine ilişkin de “Tanrı tarafından bu bölgeye kaç peygamber gönderildiğine bakarsak; 55 Hristiyan peygamber, 100’den fazla İslam peygamberi ve ayrıca 50 Yahudi peygamber var. Hiçbiri bu durumu çözmeyi başaramadı. Dolayısıyla bizim bunu sadece birkaç yıl içinde çözebileceğimizi düşünmek muhtemelen gerçekçi değil" diye konuştu.

Kaynak: ANKA