ABD Başkanı Donald Trump, İran ile devam eden askeri çatışmaya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Trump, çatışmaların sona ermesinin ardından petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşanacağını öne sürdü.

ABD genelindeki fiyat artışlarına da değinen Trump, yükselen fiyatlardan eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu. Biden döneminde petrol fiyatlarının mevcut seviyelerin üzerinde olduğunu belirten Trump, kendi yönetimlerinin ise İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellediğini savundu.

Trump, petrol dışındaki bazı ürün ve hizmetlerin fiyatlarında ise geçici bir istisna dışında belirgin düşüşler yaşandığını ifade etti. Petrol fiyatlarının da İran ile askeri çatışmanın sona ermesiyle birlikte hızla gerileyeceğini belirten Trump, "İran ile askeri çatışma sona erer ermez petrol fiyatları da hızla çakılacak ki bu da çok uzun sürmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Trump, başka bir paylaşımında ise Hürmüz Boğazı üzerinden petrol akışının sürdüğünü belirtti.

İran çatışması sırasında ABD'ye destek vermeyen ülkelere yönelik eleştirilerini de sürdüren Trump, "Bize hiçbir şekilde yardımcı olmayan dünya ülkeleri, bu 'aldatmaca' niteliğindeki çatışma ortamı sona erdiğinde ABD'nin masraflarını karşılamalıdır ve karşılayacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD'nin uzun yıllardır başka ülkeler için çaba gösterdiğini savunan Trump, bu durumun nesiller boyunca devam ettiğini öne sürdü.

Defne Kurt’tan Türk spor tarihinde bir ilk: Avrupa Şampiyonası’nda 5 altın
Defne Kurt’tan Türk spor tarihinde bir ilk: Avrupa Şampiyonası’nda 5 altın
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Tolga Çifci