ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda gemilere yönelik olası saldırılarına karşılık, ülkenin altyapı tesislerinin hedef alınacağını duyurdu.
Truth Social hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki gemilere ateş açması durumunda ABD'nin bir köprü ya da elektrik santralini bombalayacağını ifade etti.
Trump, paylaşımında başkent Tahran ile çevresinde bulunan altyapı tesislerinin de olası hedefler arasında yer aldığını belirtti.
"ABD, bir köprüyü ya da elektrik santralini bombalayarak imha edecek"
Trump'ın İran'a yönelik paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
"Bundan böyle İran İslam Cumhuriyeti, Hürmüz Boğazı'nda bir gemiye füze, roket, insansız hava aracı ya da başka herhangi bir araç veya silahla ateş ettiği her seferde, ABD, başkent Tahran'ın içinde veya yakınında bulunanlar da dahil olmak üzere BİR KÖPRÜYÜ YA DA ELEKTRİK SANTRALİNİ bombalayarak imha edecektir. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim!"





