ABD Başkanı Donald Trump, yapay zeka kavramı yerine “süper zeka” ifadesinin kullanılmasına yönelik açıklamalarını sürdürdü. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Trump, “süper zeka” yerine “yapay zeka” tanımlamasını kullananlara tepki gösterdi.

5 ilde narkotik operasyonu: 17 şüpheli hakkında işlem başlatıldı
5 ilde narkotik operasyonu: 17 şüpheli hakkında işlem başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Trump, paylaşımında, "Beyaz Saray, yaygın olarak kabul görmüş, yeni ve daha doğru olan 'Süper Zeka' terimi yerine 'Yapay Zeka' terimini kullanan herkesi DÜŞMAN olarak görüyor!" ifadelerine yer verdi.

Trump'tan "süper zeka" kullanımı için kararname

ABD Başkanı, 30 Eylül'de yapay zeka (AI) ifadesi yerine süper zeka (SI) teriminin kullanılmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı.

Beyaz Saray'ın yayımladığı bilgi notunda, düzenlemenin kamu kurumlarının kullandığı terminolojiye ilişkin hükümler içerdiği belirtildi.

Kamu kurumlarında “süper zeka” ve “si” ifadeleri kullanılacak

Kararnameye göre, tüm bakanlık ve kurumların resmi yazışmalarında, kamuoyu duyurularında, politika belgelerinde ve yasal nitelik taşımayan diğer evraklarında “süper zeka” ile “SI” terimlerini kullanması zorunlu olacak.

Düzenleme, kamu kurumlarının söz konusu belgelerde “yapay zeka” ve “AI” ifadeleri yerine “süper zeka” ve “SI” terimlerini kullanmasını öngörüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ