Haber Merkezi - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy'ı görevden almayı düşündüğü yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İtalya'daki bir haber kanalına konuşan Zelenskiy, Zalujnıy'ı görevden alacağını doğruladı. Aklında ülkenin yönetim gidişatını değiştirmeye yönelik ciddi bir konu olduğunu kaydeden Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ülkesinin duruşunu güçlendirmek için askeri ve sivil yönetimde geniş çaplı revizyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

Gazze'de enkaz altında kalan 10 binden fazla kişi kayıp Gazze'de enkaz altında kalan 10 binden fazla kişi kayıp

"Bir sıfırlama, yeni bir başlangıç gerekli" diyen Zelenskiy, kazanmak için tüm ülkenin aynı yönde ilerlemesi gerektiğini ifade etti. 

Başkan Zelenskiy, "Bu hususta konuşurken, bir dizi devlet liderinin değiştirilmesini kastediyorum, ordu gibi tek alanda değil" dedi.  

Öte yandan, The New York Times'ın haberine göre, analistler, Başkan Zelenskiy'in Genelkurmay Başkanlığı görevine, (ABD Başkanı Joe) Biden yönetimiyle yakın ilişkileri nedeniyle Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova'yı atayabileceğini iddia etti. 

Editör: Haber Merkezi