Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde Rus birliklerine yönelik sürdürdüğü karşı saldırıya ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Ukrayna tarafı, operasyon kapsamında 176 kilometrekarelik bir bölgede kontrolün yeniden sağlandığını bildirdi.
Biletskiy karşı saldırının son durumunu açıkladı
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 3. Kolordu Komutanı Andrii Biletskiy, sosyal medya hesabında yayımladığı görüntülü mesajda, Donetsk bölgesinde Rus ordusuna karşı devam eden operasyonun son durumunu aktardı.
Biletskiy, “Vivaldi” adı verilen karşı saldırının son günlerdeki aşamasında 51 kilometrekarelik alanın yeniden kontrol altına alındığını ifade etti. Operasyon sırasında 250 Rus askerinin de esir alındığını belirtti.
Vivaldi operasyonunda 176 kilometrekarelik alan geri alındı
Biletskiy, karşı saldırının başlamasından bu yana toplam 176 kilometrekarelik bölgede yeniden kontrol sağlandığını kaydetti.
Biletskiy, “Böylece ‘Vivaldi’nin üçüncü aşaması sona erdi ve bu tüm operasyon için bir dönüm noktası oldu.” ifadelerini kullandı.
Zelenskiy de Donetsk'teki karşı saldırıya işaret etmişti
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesindeki Liman şehri istikametinde Rus birliklerine karşı bir karşı saldırı yürüttüğünü duyurmuştu.





