Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf yükseköğretim kurumlarında 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için hazırlık ve birinci sınıf dışındaki kademelerde öğrenim ücreti artışının yüzde 25’i aşmaması gerektiğini X hesabından bildirdi.
YÖK Başkanı Özvar: "Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz"
Özvar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Vakıf yükseköğretim kurumlarımızda 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için hazırlık ve 1. sınıf dışındaki kademelerde öğrenim ücreti artış oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Ancak bu oranın üzerinde artış yapıldığına ve öğrenim ücretlerinin resmî internet sayfalarında ilan edilmediğine ilişkin Başkanlığımıza çok sayıda şikâyet ulaştı. Bu nedenle tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına yeniden yazı göndererek belirlediğimiz usul ve esaslara eksiksiz uyulmasını, ücret artışlarının yüzde 25'i aşmamasını ve öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli işlemlerin ivedilikle yerine getirilmesini istedik. Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz."
📃Vakıf yükseköğretim kurumlarımızda 2026-2027 eğitim-öğretim yılı için hazırlık ve 1. sınıf dışındaki kademelerde öğrenim ücreti artış oranını %25 ile sınırlandırmıştık.
— Erol Özvar (@erolozvar) July 31, 2026
Ancak bu oranın üzerinde artış yapıldığına ve öğrenim ücretlerinin resmî internet sayfalarında ilan… pic.twitter.com/iXb3mkMu4O



