İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in tehdit edilmesine ilişkin davada Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik istinaf başvurularını karara bağladı.
Ceza Dairesi, tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin'e verilen 5 yıl 6 ay hapis cezası, tutuksuz sanık Aylin Arslantatar hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı ile 11 sanık hakkındaki beraat kararlarında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti.
11 sanığın beraat kararları onandı
İstinaf incelemesinde, 11 sanık hakkında verilen beraat kararlarının usul ve esas yönünden hukuka uygun olduğu değerlendirildi.
Ceza Dairesi, deliller ve işlemler açısından herhangi bir eksiklik bulunmadığını belirterek, beraat kararlarına yönelik istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.
Kararda, yerel mahkemenin ispat değerlendirmesinin de yerinde olduğu belirtildi.
Mustafa Kemal Zengin'in 5 yıl 6 aylık cezasına onama
Ceza Dairesi, tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin hakkında verilen 5 yıl 6 ay hapis cezasında da hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna vardı.
Zengin, yerel mahkeme tarafından "görevi yaptırmamak için direnme" ve müşteki Halil Emre Yılmaz'a yönelik "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarından toplam 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
İstinaf, bu karara yönelik başvuruyu da esastan reddetti.
Aylin Arslantatar hakkında HAGB kararı
Sanık Aylin Arslantatar hakkında ise müşteki Halil Emre Yılmaz'a yönelik "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı incelendi.
Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında isabetsizlik bulunmadığına hükmederek bu karara yönelik istinaf başvurusunu da reddetti.
Karar oy birliğiyle alındı
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, tarafların ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmeyerek tüm istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.
Kararın ceza dairesince oy birliğiyle alındığı ve Yargıtay'a temyiz yolunun açık olduğu bildirildi.
Savcı Yavuz Engin'e yönelik tehdit davasında ne olmuştu?
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in tehdit edilmesine ilişkin 13 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.
İddianamede Mustafa Kemal Zengin, Aylin Arslantatar ve Gökhan Güler hakkında aralarında kişiyi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ve tehdit suçlarının da bulunduğu çok sayıda suçtan hapis cezası talep edilmişti.
Diğer sanıklar hakkında da suçlamalara göre değişen oranlarda hapis cezaları istenmişti.
Yerel mahkeme 17 Şubat 2026'da karar vermişti
Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi davayı 17 Şubat 2026'da karara bağlamıştı.
Mahkeme, Mustafa Kemal Zengin'in 5 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetmişti.
Aylin Arslantatar hakkında ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.
Mahkeme; Gökhan Güler, Baki Çelik, Yavuz Çelik, Zeynep Kaman, Muhammed Emin Orhan ile kamu görevlileri T.A., M.D., M.B., M.E.Y., İ.K. ve M.G.'nin ise beraatine hükmetmişti.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin kararıyla bu hükümler istinaf incelemesinden geçmiş oldu.





