Haber Merkezi - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın bu sabah Ukrayna topraklarına yaklaşık 110 füzeyle saldırdığını bildirdi.

Rusya'nın bu sabah Ukrayna topraklarına düzenlediği yoğun füze saldırısını değerlendiren Zelenskiy, ordunun doğum hastanesi, eğitim binası, alışveriş merkezi, apartmanlar, evler, ticari depoları ve otoparkları hedef aldığına dikka çekerek, şu ifadelere yer verdi:

"Kiev, Lviv, Odessa, Dnipro, Harkiv, Zaporijya ve diğer şehirlerimiz. Rusya bugün cephaneliğindeki neredeyse her şeyle vuruyor: Kinjal füzeleri, S-300 füzeleri, seyir füzeleri, insansız hava araçları. Stratejik bombardıman uçakları X-101/X-505 tipi füzeleri fırlattı. Yaklaşık 110 füze fırlatıldı, bunların çoğu düşürüldü." 

Ayrıca, Zelenskiy, saldırılar nedeniyle insanların öldüğüne ve yaralandığına işaret ederek, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Eski ABD Başkanı Trump'a 'sus payı' davasında 9 bin dolar para cezası verildi Eski ABD Başkanı Trump'a 'sus payı' davasında 9 bin dolar para cezası verildi

Editör: Esin Özdemir