Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesinde, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle bugün ilçe genelindeki tüm noktalarda denize girmek yasaklandı. Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, bölgede etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve denizde meydana gelen tehlikeli durumlar sebebiyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla bu yönde bir tedbir kararı alındığı belirtildi.
İlçe genelindeki tüm sahil ve plajlarda denize girmek yasaklandı
Resmi makamlar tarafından yapılan duyuruyla birlikte, bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçesi sınırlarındaki tüm sahil şeritleri ile plajlarda denize girmek yasaklandı. Kaymakamlık, bölge sakinlerinin ve ziyaretçilerin alınan bu yasak kararına titizlikle uymalarını talep etti. Olası can kayıplarının ya da yaşanabilecek diğer olumsuzlukların önüne geçilebilmesi adına alınan tedbirlere harfiyen uyulmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Resmi makamlar hava ve deniz şartları normale dönene kadar uyarıda bulundu
Karadeniz Ereğli ilçesinde plajları kapsayan bu önlemin ardından yetkililer yeni bir bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, bölgedeki mevcut hava ve deniz şartları tamamen normale dönene kadar vatandaşların resmi makamlarca yayımlanacak uyarıları yakından takip etmesi istendi. Şartların düzelmesine bağlı olarak sahil şeritlerindeki durum yeniden değerlendirilecek.




