Güray SOYSAL ANKARA’YI UNUTAN MİLLİ TAKIM SORUMLULARI Milli Takımın alt yapı konusundaki çalışmaları yoğun. Durup, dinl...

Güray SOYSAL

ANKARA’YI UNUTAN MİLLİ TAKIM SORUMLULARI

Milli Takımın alt yapı konusundaki çalışmaları yoğun. Durup, dinlenmeden özel ve resmi maçlar oynanıyor. Buraya kadar her şey güzel. Ancak… U17, U18 ve Ümit Milli takımlarına baktığımızda, Başkent Ankara’dan futbolcularının adlarına rastlamadım. Onur Zaim U18 takımının patronu ve U17 takımının teknik direktörü Soykan Başar ile Ümit Milli Takımının başındaki teknik adam olarak Tolunay Kafkas, nedense Başkent Ankara’dan bir futbolcuyu dahi bünyelerinin içine almadıklarını görüyoruz. Oysa… Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin alt yapıya nasıl önem verdiğini daha geçen haftaki çalışmalarını görünce, Başkentli genç futbolcuların unutulduğunu gördüm. Bu arada teknik direktör Ömür Serdal Altınsöz ise U16 takımına 3 Başkent Ankaralı futbolcuyu alarak unutmadığını gördüm. Teknik patron olduklarını söyleyen diğer kişilere bir kez daha hatırlatmakta yarar buluyorum. Başkent Ankara’yı alt yapı konusunda unutmak hakkına sahip olmayanlara, kısa zamanda akıllarının başlarını almalarını, tavsiye ederim.

FUTBOL SAHALARINI TEMİZ TUTMALIYIZ

Özellikle de bazı taraftarların sahalarımızı tahrip eden yanıcı maddeler atması hiçte yakışık olmuyor. Ayrıca sahalarımızın yedek kulübelerinde de içilen su maddelerinde, saha kenarına kadar atılması kabullenecek gibi değil. Elbette ki, içilen su maddelerinin saha görevli arkadaşlarımızla toplanması gerekir. Ancak bu durumda da izleyen bizlere insani görev düşmüyor mu? Örneğin bizlerde taşın altına elimizi koyarak, içilen su maddelerinin içildikten sonra tekrar su kolilerinin içerisine koysak olmaz mı? Futbol sahalarımıza atılan görüntünün, Sağlıkçı Ali Haydar Çankaya’nın bu özverili çalışması her türlü takdirin üzerindeydi.

BAŞKENT’İN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

PTT Kadın Voleybol takımı, mütevazi kadrosu ile ligde de Başkent’in yüzünü güldürecek. Balkan Şampiyonasında karşısına çıkan ülke takımlarını, ipe dizer gibi , yenen PTT’nin başarıları devam edecek. Yöneticilerin ve teknik heyetin verdiği bilgiye göre, PTT önümüzdeki sezon ilk 4 arasında yer alacak. Böylece PTT hem asırlık Kamu kuruluşu, hem de Başkent Ankara’yı mutlu etmeye hazır bekliyor. Onun için bilhassa Başkent Ankaralılar PTT’yi yakından izlemeye davet ederim.

AYTEN SALİH

16 Ekim 1933 yılında Gazi Mağusa’da dünyaya gelen Ayten Salih Kıbrıs Türkü sporcu, doktor ve bürokrat. Limasol'da devam ettiği ilkokulun beşinci yılında voleybol ve atletizme başladı. Victoria Lisesi'nin ortaokul takımının kaptanlığını yaptıktan sonra 1949 yılında Çamlıca Kız Lisesi'ne kaydoldu. Bu okulun voleybol, basketbol ve atletizm takımlarında yer alan Salih, voleybol takımının 1949-50, 1950-51, 1951-52 ve 1952-53 sezonlarına üst üste İstanbul şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüksek öğrenimini sürdüren Salih, 1954 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü ile Çamlıca Kız Lisesi arasında kurulan işbirliği ile takım arkadaşlarıyla birlikte sarı-lacivertli kulübe geçti ve burada kadın voleybol, basketbol ve atletizm takımlarının kurulmasına önayak oldu. Sarı-lacivertli kadın voleybol takımının 1956-60 arasında 5 kez Türkiye, 4 kez İstanbul şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. Yine Salih'in kaptanlığındaki kadın basketbol takımı 1955-1959 arasında 5 kez üst üste İstanbul, 1956-1958 arasında üç kez Türkiye şampiyonu, 1959 yılında da Türkiye ikincisi olmasına büyük katkı sağladı. 1956 sezonunda İstanbul Kızlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'nin Kadıköyspor'a karşı aldığı 55-8'lik galibiyette 25 sayı kaydederek kırdığı rekor uzun süre kırılamadı. Türkiye’de iz bırakan Ayten Salih, 1954'ten sonra İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları kazanan kadın atletizm takımlarında da yer aldı. 1956 yılında Atatürk Koşusu'nda birinci oldu, ayrıca takım birinciliğini de Fenerbahçe'ye kazandırdı. Kürekte birincilikler kazandı. 1957 yılında fiilen ve temsili olarak kurulan Türkiye kadın millî voleybol takımına aday olarak seçildi. 2-7 Mayıs 1957 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Voleybol Turnuvası'nda İstanbul Karması adı altındaki temsili millî takımda Bulgaristan ve Romanya'ya karşı takım kaptanı olarak forma giydi.