Gençlerbirliği-10KADINLARA KAPILAR KAPALI MI?

Gençlerbirliği’nin yeni yöneticileri kollarını sıvadı.
Hedefte ilk 6’nın arasına girmek ve daha sonra Süper Lige çıkmak bulunuyor.
Buraya kadar herşey güzel..
Ancak..
Bünyesinde sadece profesyonel futbol takımı bulunmayan Gençlerbirliği, Kadın Futbol ve Kick Boks gibi dallarda da mücadele ediyor.
Mücadele ederken, yeni yönetim Kurulunun tümü erkeklerden teşekkül edilmesini görünce, biraz buruldum.
Zira..
Yeni kanda o kadar erkek yönetici olurken, bir veya iki kadın yöneticinin düşünülmemesi garibime gitti. 
Onun için Gençlerbirliği yönetimi, işe baştan eksik çıkmış oldular. 
Kadınlar ise, sadece Gençlerbirliği’nin yedek üyeleri olabildi.

Screenshot 20240310 172335 GalleryİNŞAAT SÜRATLENDİ

Başkent Ankaralıların hizmet vermesini dört gözle beklediği 19 Mayıs Stadındaki inşaat süratlendi. Tribünlerin büyük kısmı ortaya çıkarken, zemin konusu da halledilmeye başlandı. İçinde bulunduğumuz 2024 yılının sonlarına doğru bitip, hizmete gireceği söylenen 19 Mayıs Stadının 50 Bin kişilik olması konusundaki probleminin birkaç haftaya kadar çözüleceği iddia edildi.

FatihATLETİZMİN KALKINMASI İÇİN...

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar,  sporun ana damarından kadınlar sayesinde ayağa kalkacağı iddiasında. Bu iddianın sahibi Çintımar, kadın sporcularla biraraya geldi. 21 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası öncesinde sporcularla bir araya gelen Başkan, “Türk kadını her zaman çalışkan ve fedakardır. Kadın Milli takımımız da örnek sporculardan oluşmaktadır. Her daim başımızın üzerinde yerleri olan kadınlarımızın daha büyük başarılar elde edeceğine kalıbımı basarım” iddiasında bulundu.

Hakem-1ANKARALI HAKEMİN BAŞARISI

FIFA hakemimiz Gamze Durmuş Pakkan,  Portekiz'in Lizbon kentinde UEFA Elit ve Birinci Kategori Kadın Hakem Kampı'na katıldı. 21 elit hakemin ve 20 birinci kategori hakeminin davet edildiği kursta; farklı konu başlıklarıyla ilgili teorik çalışmalar, fiziksel atletik testler, performans testlerinin uygulamaları, kural sınavları yapılmış olup Başkent Ankara Bölgesinin hakemi tüm testleri başarı ile tamamladı.

Tuğçe Bölükbaşı.pngBU KIZLARA HELAL OLSUN

Artık kaybolmaya yüz süren Ankaragücü’nün Kadın Voleybolcuları küllerinden doğup, başarılara imza attılar. Ankaragücü’nü artık 1’nci, Lig maçlarında göreceğiz. Futbol takımında istenilen, ancak bir türlü gerçekleşemeyen istikrarı gündeme getiren Kadın Voleybol Takımının şimdiki hedefi, Süper Ligde yer almak yatıyor. Bu konuda Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörümüz Tuğçe Bölükbaşı  hedeflerine mutlaka varacaklarını söylerken, Başkan Mert Fırat’a şimdiden söz verdiler.

Eşref ŞefikEŞREF ŞEFİK

1894’de İstanbul’da doğan spor adamı, Osmanlı mebuslarından Şefik Bey'in oğlu. Galatasaray ve İstanbul Lisesi'nde okudu. Fransa'da Siyasi Bilimler Okulu'na devam etti. Bir süre Londra'da, Sevr Antlaşması'na muhalif oy veren tek Divan-ı Hümayun üyesi olan, amcası Rıza Paşa'nın yanında kaldı. I. Dünya Savaşı'nda Türkiye'ye döndü.
Gönüllü olarak Çanakkale Savaşı'na katıldı. İlk İstanbul Radyosu kurucuları arasında yer aldı. İstanbul Radyosu'nun ilk anonsunu o yaptı. Radyoda Genel Sekreterlik ve spikerlik yaptı. Gazeteciliğe 1918'de İleri gazetesinde başladı. Tercüman, Son Saat, Milliyet, Cumhuriyet, Akşam gazetelerinde muhabir, fıkra yazarı, spor yazarı, sekreter olarak çalıştı. Bir süre Tan gazetesinin Orta Avrupa temsilciliğini yaptı. Güreş ve boks karşılaşmalarını radyodan naklen anlatmasıyla ün kazandı. TRT radyolarında 60'lı yıllarda Eşref Şefik ile Beş Dakika programını sundu. 6 Eylül 1980 tarihinde İstanbul'da vefat etti.