MinderHEM GÜREŞÇİ, HEM DE YÖNETİCİ

Lafı fazla uzatmadan, 1991’de Balıkesir’in Çiçekpınar’ı köyünde dünyaya gelen, kadın güreşimizin altın kızı Yasemin Adar’dan bahsedeceğim.
Olimpiyatta ilk madalya alan, 3 kez Dünya, 7 kez Avrupa şampiyonu olan Yasemin Adar, kadın güreş takımımızın başarılarında  hep birinci sırada yer aldı.
Böylesine büyük başarıları alan Yasemin Adar, aynı zamanda kadın güreş takımımızın sorumlusu olarak Yönetim Kurulu üyeliği de yapıyor.
Son Avrupa Şampiyonasında kilosunda şampiyon olurken, Nesrin Baş’ın, Buse Tosun’un da altın, Zeynep Yetgil’in, Evin Demirhan’ın bronzlarında hep onun emeği unutulmaması gerekir.
Teşekkürler Yasemin’e...

Kadın HalterGÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORLAR

Son Avrupa Şampiyonasında kadınlarımızın halterdeki başarısı dikkat çekti.
Haltercilerimiz aldıkları madalyalarla, 11 Temmuz’da başlayacak Paris Olimpiyatları için şimdiden açıkça herkese meydan okuyorlar.
Gerçi, Olimpiyat ile Avrupa Şampiyonasındaki derece farkı farklı olmasına karşılık, kadın haltercilerimizin Paris’te bu durumu ortadan kaldıracağına inanıyorum.
Cansu Bektaş, Gamze Altun, Duygu Alıcı, Medine Bilicier, Burcu Alıcı, Aysel Özkan, Dilara Narin, Büşra Çan, Tuana Süren ve Fatmagül Çevik’ten kurulu Kadın Halter Takımımızın Paris’ten güzel haberler göndereceğinin ilk müjdesi Bulgaristan’dan geldi.

MERAKLA BEKLENİYORStat

Yıkıldıktan sonra 4 yıl anlamsız şekilde boş arazi olarak bekletilen, daha sonra inşaat yapımına başlanılan 19 Mayıs Stadı'ndaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği görülüyor.
Şu günlerde doğal olan kış mevsimine karşın inşaatın tamamlanması için çalışan firma, havaların güzel gitmesi ile Başkentlilerin açılmasını adeta dört gözle beklediği 19 Mayıs Stadının bu yılın sonlarında faaliyete geçeceği iddia ediliyor.
İnşaat için ödemelerin gününde yapılacağını söyleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri, engellerin tamamen ortadan kalkacağını söylüyor. 
Öyle ise...
İnşaatın biran evvel bitmesi bekleniyor.

VoleybolHEDEFİNE GİDEN TAKIM

18 maçın 17'sini kazanan Ankaragücü kadın Voleybol Takımı yalnızca 1 maçta mağlup oldu ve oldukça başarılı bir performansa imza attı. Son maçında Türkiye Voleybol Lisesini 3-2 yenen Ankara takımı hedefine doğru gidiyor. Yenimahalle Belediyesi (2), Karayolları (2), Yenidağ Spor, Anadolu Voleybol, El Camino Spor Mektebi, Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu, İlbank, ve TVF Spor'u 3-0'lık net skorlarla yenen Ankaragücü üst üste 10 galibiyet alarak grubu lider bitirdi ve gözünü bir üst lige dikti.

ArpacıoğluOSMAN ARPACIOĞLU

Osman Arpacıoğlu 5 Ocak 1947'de Ankara’da dünyaya geldi. Futbol yaşamına 1963'te Samsun Akınspor'da başladı. Daha sonra sırasıyla Samsun Yolspor, Hacettepe, Mersin İdman Yurdu , Fenerbahçe ve Balıkesirspor formalarını giydi. Mersin İdman Yurdu'nda parladıktan sonra, 1971'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. 6 sezon boyunca formasını giydiği Fenerbahçe'nin 2 lig şampiyonluğu (1974, 1975), 1 Türkiye Kupası (1974), 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası (1975) ve 1 Başbakanlık Kupası (1973) kazanan kadrolarında yer aldı. 1973'te 16 golle gol kralı oldu. Osman Arpacıoğlu 1. Lig tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde, Aykut Kocaman ve Elvir Bolić'ten sonra Galatasaray'a en çok gol atan 3. Fenerbahçeli futbolcudur (5 gol).
1974 yılında Nesrin Sipahi, Fecri Ebcioğlu, Ziya, Şükrü, Cemil, Emin Cankurtaran, Didi ve Yılmaz ile birlikte kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu'na ait Yaşa Fenerbahçe'nin kaydında yer aldı. 1977 yılında transfer olduğu Balıkesirspor formasını 1977-78 ve 1978-79 sezonlarında giydi. 9 Haziran 1980 tarihinde oynanan Balıkesirspor - Fenerbahçe maçıyla futbola veda etti. “Bay gol” lakaplı Osman Arpacıoğlu 5 Aralık 2021’de vefat etti.