Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve bir dönem de Asbaşkanlığını yaptığım Türk Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 7’nci Başkanı Togay Bayatlı abimi de sonsuzluğa uğurladık.

Güray Soysal

Togay Bayatlı-2

Genel Merkez’de görev bulunduğum dönemde Başkanlığımı da yapan bu arada kısa adı AIPS olarak bilinen Dünya Spor Yazarlığı’nın Genel Başkanlığında bulunan merhum büyüğüm ile unutamayacağım bir anımı nakletmek isterim.
Atilla Gökçe Başkanlığında TSYD heyetinde Esat Yılmaer ile birlikte AIPS genel kuruluna katılmak üzere Uruguay’a gitmiştik.

Monte Video’daki otelin resepsiyonuna girdiğimizde, bir Uruguay ve Türkiye bayrağı vardı.
Türkiye’ye bu kadar uzak ülkede ev sahibinin bayrağının yanındaki Türk bayrağı dikkatimi çekmişti.
Etrafımdakilere bu bayrakların neden buraya konulduğunda sorduğumda, AIPS Genel Başkanı Togay Bayatlı ev sahibi Uruguay ile mensubu olduğu ülkenin Türkiye bayrağının yan yana konulması talimatının vermiş.
Bu sözleri duyunca, gözlerim yaşardı.
Zira...
Gittiği her ülke bayrağının yanında, hep Türk bayrağını astırırmış.
Böylesine Türkiye’nin aşığı olan Togay Bayatlı büyüğümü hep saygı ile böyle anacağım.

Rahat uyu Başkanım...

Togaycenazekpk

Olmadı asbaşkan

Futbolu sevenlerin gönlünde bir takım yatar.
AdaBuna itirazım yok.
Ancak...
Sorumluluğunu üstlendiğiniz takımın formasının yerine başka takımın forması umuma ait yerlerde görününce durumun O kişiye hiç yakışmadığı ortaya çıkar.  
Bu görüntü Başkent Ankara’nın 101 yıllık kulübü Gençlerbirliği'nin sponsorluk ve gelir getirici faaliyetlerden sorumlu asbaşkanı Erhan Kızılmeşe’ye hiç yakışmadı.
Bu asbaşkan, Türkiye genelinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Fenerbahçe formasıyla oy kullandığı bir fotoğrafını paylaştı. Aynı zamanda Fenerbahçe genel kurul üyeliği de bulunan Kızılmeşe, son görüntüsü ile ortaya çıkmasını kendisine hiç yakıştırmadım.

Gerçek isimler siliniyor

Dikkatimi uzun zamandır çekiyordu..
Birçok kulübümüz futbol oynadığı maçlardaki stadların isimleri reklam paraları uğruna ortadan kaldırılıyor.
Mesela Kayseri’deki Kadir Has Stadı...
Mesela, Trabzonspor’daki Şenol Güneş Stadı.
Mesela, Antalya Stadı...
Bu stadların önüne konulan şirketlerin tanınması gerçek isimlerini ortadan kalkıyor.
Futbola hizmet verdiklerini zanneden bazı kulüp yöneticileri 3-5 kuruş için stadlarımızın gerçek isimlerini ortadan kaldırıyor.
Sonunda...
Vefakarların isimlerini ortadan kaldıran kulüplerimize sadece yazıklar olsun diye seslenmek isterim.

Kütüphaneyi süsleyecek eser

I M G 20240404 W A0024Meslektaşım ve can dostum Tansu Polatkan ile konuşurken, kendisine Coşkun Çelik isimli bir spor yazarının hediye ettiği bir kitaptan bahsetti.
Tansu, bu kitabı beğendiğini söyleyince bende okumak istedim.
Eksik olmasın getirdi ve bilgi sahibi oldum.
Kitap Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı nedeniyle okurlarının hizmetine sunulmuş.
Futbolumuza büyük emek verenler hakkında geniş bilgiler var..
Sonunda...
Ben kitabı çok beğendim.
Tavsiye ederim...

Kemal Oktay

Kemal Oktay1985 yılında ikinci Türk yönetici olarak FILA kurullarının asbaşkanlık koltuğunda Kemal Oktay’ı gördük. İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede bilen Kemal Oktay 1985-1998 yılları arasında başarılı bir yöneticilik çizgisi izleyerek, uluslararası alanda güreşimizin menfaatlari için mücadele etti. Çok önemli miktarlarda güreşimize katkıda bulundu. Böylesine eli açık bir insanı zaman zaman küstüren güreş camiası iyi mi yaptı, kötü mü yaptı bunu tarih en iyi şekilde bize aktaracak. Son dönemlerde önemli sağlık problemleri olduğu için FILA'dan istifa isteğini yönetime iletmesine rağmen, Ercegan tarafından defalarca istifası geri çevrilen Kemal Oktay, tüm  ısrarlara rağmen görevi bıraktı.

Kemal Oktay 24 Mart 2024 günü vefat etti. Oktay’ın cenazesi İstanbul Eyüp Sultan’daki Piyer Loti Camiinde toprağa verildi.