19 Mayıs-2PROBLEMİ KİM ÇÖZECEK?

Bu yılın sonlarında hizmete gireceği iddia edilen 19 Mayıs Stadı'nın büyük kısmı bitmek üzere.
Ancak...
İnşaatın yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatürk Spor Salonunun ne olacağı ise merak konusu olarak, gündemizde duruyor.
19 Mayıs Stadının bitirilmesi ve tribünlerdeki giriş ile çıkış konusunun tam üzerinde duran Atatürk Spor Salonun yıkılması gerekiyor.
Hemde en kısa zamanda...
İnşaatı yapan firma bu konuda önlerinde duran probleminin de en kısa zamanda çözülmesini bekliyor.
Yani...
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Atatürk Spor Salonunun yıkıldığında 19 Mayıs Stadının inşaat olayı verilen tarihte bitebilecek.

RızaOLMADI BÜYÜK ŞAMPİYON

Ben onun başarılarını yazarken yoruluyorum..
Kolay değil...
5 Dünya, 12 Avrupa Şampiyonluğunun yanı sıra birer olimpiyatta gümüş ve bronz madalyalı güreşçimiz Yozgatlı Rıza Kayaalp’in son Avrupa şampiyonluğunda, ismi ve cismi olmayan Rus güreşçiye tuşla yenilmesini içime sığdıramadım.
Böylesine büyük bir şampiyonun tecrübesizlikle, hem de tuşla yenilmesini Rıza Kayaalp’e yakıştıramadım.
Şayet...
13’ncü Avrupa şampiyonluğunu alsaydı, minderi kızıyla birlikte turlayacaktı.
Ama, dediğim gibi, olmadı...
Kısmet Paris Olimpiyatlarına kaldı...

Olimpiyat-1OLİMPİYATLARDA BİZİ TEMSİL EDECEK

Voleybolumuzdaki kıpırdanış iyice dikkat çekiyor.
Kadın voleybolcularımızın Paris Olimpiyatlarına katılma işi cepte.
Sırada erkekler var.
Bütün bunlara rağmen bir kadın hakemimiz Paris’teki oyunlara davet edildi.
Uluslararası Voleybol Hakemi Nurper Özbar, Fransa’da düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na davet edildi.
Nurper Özbar, voleybol hakemliğinin yanı sıra Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevini de yürütüyor.

ŞampiyonlarŞAMPİYONLAR ANKARA’DAYDI

Atletizmde 2024 Paris Olimpiyatlarının hazırlıkları ilerledi. Bu nedenle Federasyon Başkanı Fatih Çintimar kota almaya hazırlanan sporcularını Atletizm Federasyonuna davet etti.
Başkan Fatih Çintimar, fırsat buldukça sporcularla tek tek görüşüyor. Çintimar, son olarak Esra Türkmen, Özlem Becerek ve Münevver Hancı ile Olimpiyat kota hazırlıkları sürecinde neler yapılacağının görüştüler. 

Ruhi̇ SarialpRUHİ SARIALP

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'ye atletizm branşında ilk madalyasını kazandıran Ruhi Sarıalp, adını Cumhuriyet tarihine yazdırdı.
1924'te Manisa'da dünyaya gelen Sarıalp, atletizme Konya Askeri Lisesinde başladı.
Türkiye'de elde ettiği başarıların ardından 1948 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan Sarıalp, üç adım atlamada bronz madalyaya ulaştı.
Sarıalp, bu başarısıyla olimpiyatlarda Türkiye'ye atletizm branşında ilk madalyayı kazandırdı. Sarıalp'in elde ettiği madalya, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda Eşref Apak'ın çekiç atmada ulaştığı bronz madalyaya kadar 56 yıl boyunca Türkiye'nin olimpiyatlarda atletizm branşında kazandığı tek madalya oldu.
Aynı başarıyı Brüksel'de düzenlenen 1950 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da gösteren Sarıalp, bu organizasyonda Türkiye'nin ilk Avrupa madalyasına ismini yazdırdı.
Bu madalya, Süreyya Ayhan Kop'un 2002'de 1500 metrede elde ettiği altın madalyaya kadar 52 sene boyunca Türkiye'nin Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kazandığı tek madalya oldu.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul Yelken Kulübü ve Fenerbahçe Kulübünde de değişik görevlerde bulunan Ruhi Sarıalp, "Fizik Kondüsyon", "Deniz Güvenliği" ve "Cankurtarma" adlı kitapları yazdı. Ruhi Sarıalp, 3 Mart 2001'de İzmir'de vefat etti.