Güray SOYSAL

Güray SOYSAL

ÇOLUK, ÇOCUKLA TRİBÜNLER DOLUYOR

Ankaragücü, taraftarları değişmeye başladı. Eskiden, pazarcıların çoğunlukta olduğu Ankaragücü tribünleri, şimdilerde çoluk, çocukla doluyor. Bunun son örneğini Eryaman’daki Konyaspor maçında gördük. Tribünlere çocukları ile dolduran Başkent takımında kadınların da ön planda yer alıyor. Dolayısıyla Ankaragücü’nde taraftar profili değişmeye başladı.

KKTC NEDEN YOKTU?

Yaklaşık 10 gün süren Konya’daki İslam Oyunları sona erdi. Madalyaları Türkiye olarak topladık. Bu konuda başarılı olanları kutlarım. Ancak. Bu müsabakalarda hemen hemen tüm İslam ülkelerin tamamı yarıştı. Bu ülkeler içinde ambargo içinde inim inim inleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yoktu. Organizasyon konusunda başarılı olan yöneticilerimizi yeniden kutlarken, KKTC’nin hatırlanmaması ise kınarım. KKTC’nin sportif alanda sesinin çıkmamasına karşılık, bizimkilerin bu konuda duyarsız kalmalarını da yadırgadım. Bu arada bazı devşirme yabancı sporcularımızın, sahada haç çıkarmalarını ise üzülerek izledik.

TEBRİKLER ATİLLA TÜRKER

Meslektaşım Atilla Türker, yeni kitabını çıkartır, çıkartmaz banana da imzalayarak gönderdi. Elime geçen kitabın ilk satırlarını okuyunca, bilhassa menecerlerin ve bazı kulüp yöneticilerimizin çevirdikleri dolapları öğrenme fırsatını buldum. “Futbolun arka bahçesi” adlı kitabının yarısına kadar okudum. Henüz tamamını bitiremedim. Herşeye rağmen, sporumuz bu korkusuz adamının kitabında üzeri kapatılan birçok kirli işleri de öğrenmeye başladım. Kardeşim Atilla Türker’e önce gönderdiği kitabı için, sonra da futbolun üzerine kapatılan çirkin işlerin açıklığa çıkarması nedeniyle, teşekkürlerimi gönderirim.

VAR SİSTEMİ YAYGINLAŞMALI

Sporumuzun içine iyice giren sistemi Süper ve 1’nci Ligde uygulanmaya başladı. Bu konunun yararlarını ön plana çıkartan yöneticiler, VAR’ın 2’nci Ligde de uygulanmasını istiyor. Bu konuda ön ayak olan Etimesgutspor Kulübünün Başkanı Mesut Şahingöz, yeni sezonda da 2’nci Ligde de VAR sisteminin olmasını istiyor. Daha doğrusu, futbolumuzun yönetimine giren VAR sistemi yöneticileri ve kulüplerin kurtarıcısı olma duruma gelmek üzere.

KULÜBÜN HEM SAHİBİ, HEMDE KAPTANI

Gençlerbirliği’nden 6 Ağustos 2021’de Çorum Futbol Kulübü’ne transfer olan Murat Yıldırım, 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Çorum ekibini satın aldı ve Samsunspor ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sahaya kaptan olarak çıktı. 35 yaşındaki deneyimli futbolcu bu sezon Çorum FK’ya takım sahibi, kaptanı olarak hizmet vermeye devam edecek. Hollanda’da doğup büyüyen Murat Yıldırım, Türkiye’de kariyerine ilk kez Samsunspor’a transfer olarak adım attı. 4 sezon Samsunspor forması giyen Murat Yıldırım, ardından sırasıyla Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep FK, Boluspor, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği formaları giydi.

RAMAZAN PALYANİ

21 Ağustos 1973 yılında Gürcistan’ın Mestia kentinde doğdu. Barselona'da düzenlenen 1992 Yaz Olimpiyatları'nda Bağımsız Devletler Topluluğu adına mücadele verdi ve bronz madalya kazandı. 1993 yılında Gürcistan forması giydikten sonra Rusya adına dövüşmeye başladı ve 1996 yılında Avrupa şampiyonu oldu. 1997 yılında Türkiye'ye göç etti, Türk vatandaşlığını aldı ve Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu takımın 1998 yılında Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası'nda 2 kez şampiyon olmasında ve 1999 yılında Avrupa ikinciliğini kazandı. 1998 yılında ise Belarus'un başkenti Minsk'te tertiplenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 1999 yılında ABD'nin Houston'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazandı. 2000 yılında Finlandiya'nın Tampere kentinde bir kez daha Avrupa şampiyonu olduğu gibi, 2001 yılında Akdeniz Oyunları ve Dünya şampiyonluklarına ulaştı . 2002-2007 yılları arsına ABD'de profesyonel dövüştü ve 2009 yılında Gürcü millî takım antrenörlüğüne başladı.