1980 yılında kanser ameliyatı oldum. Bu ameliyattan sonra çok zayıf düşen bağışıklık sistemim beni her türlü enfeksiyonlara karşı zayıf düşürmüştü. Öyle ki aldığım ilaçlardan bile etkileniyor ve yan tesirlerini çok ağır yaşıyordum.

Hastanede olduğum bir gece sebepsiz bir ateş yüzünden hemen yoğun bakıma alındım. Ateşimin düşmesi için yapılan bütün çabalar sonuçsuz kalıyordu. Ölüme çok yaklaştığım hissiyle paniğe kapılmıştım. Birden her taraf kapkaranlık oldu. Yavaş yavaş yükselmeye başladım. Bu yükseliş, deniz yatağının şişirilmesi gibi bir duyguydu.

Daha sonra yüksek bir yerden tarifi çok zor olabilecek bir güzellikteki vadiyi seyreder buldum kendimi. Vadiye doğru indikçe oradaki varlıkların bedenlerinin ışıklarla sarılmış olduğunu fark ettim.

Aralarından biri bana doğru yaklaştı ve dokundu. Birden bedenimin onun ışığıyla dolduğunu fark ettim. Bu ışık gördüğümüz ışık gibi değildi. Daha çok anlaşılır ve hissedilir bir ışıktı. Nereden geldiğini anlayamadığım bir ses bana bu güzel ortama girebilmem için bazı görevlerimin yapılması ve yaşamam gereken bazı sorumluluklarımı yerine getirmemi söyledi. Ben öylesine etkilenmiş ve öylesine huzur duymuştum ki bu ortamı asla terk etmeyeceğimi ağzımı açmadan beyin yoluyla anlatmaya çalıştım. Birden iki yıl önce kaybettiğim ablamı hiç tanımadığım ama resimlerden gördüğüm babaannemle elele tutuşmuş olarak gördüm. O güzel vadi-den bize doğru uçar bir şekilde geldiler. Ablam çocuklarımın •. anına dönmem için sebeplerimin olduğunu, zamanı gelince • ine onların beni karşılayacağını ifade etti.

Geri dönmeyi istemeden de olsa kabul ettim. Kendime çeldiğimde bu olayı doktorlarımla paylaştım. Böyle görüntüleri çok ağır travmalar sonrası görmemin doğal olabileceği söylendi. Aradan geçen altı ay boyunca gözle görülür bir iyileşmenin sonucu normal hayatıma döndüm.

Kontrollerim için belirli aralıklarla hastaneye gidiyorum, iyileşme nedenim bana göre yaşadığım o deneyimden aldığım ışık. Doktorlarıma göre ise bağışıklık sistemindeki iyileşme. Neticede çocuklarımla yaşamıma devam ediyorum. Hayat görüşümü tamamen değiştiren göksel bir deneyim yaşamış olmamı ise asla unutmuyorum. Nasıl olduğunu bilmesem de bu benim gerçeğim.

Serpil ÇOŞKUN

Edirne