HEPSİ BİR ARADA OLAMAZ

Vehbi EmreGüreşimizin tarihinde baş rolünü oynayan Yaşar Doğu ve Vehbi Emre ile Şampiyonlar turnuvasının önümüzdeki Mart ayında Antalya’da yapılması düşünülüyor.
Bu büyük güreş ustalarını Antalya’da 10 günlük turnuvada anılması yönünde karar almak aşamasında bulunan Federasyon böylece büyük bir yükten kurtulmanın da yolunu arıyor.
Oysa…
Yaşar Doğu ile Vehbi Emre gibi isimlerin adına organize edilen turnuvalar geçen yıla kadar, yıl ortasında Samsun, İstanbul veya Ankara’da düzenlenirdi.
Yaşar Doğu-1Uluslararası hüviyet kazanan bu isimleri adındaki turnuvalara, birde Şampiyonlar ve 100’ncü yıl turnuvasının 10 güne sıkıştırıp, yasak savmanın gayreti içinde olmanın gayreti içinde olanlar, yanlışlıkların en büyüğünü de gerçekleştirecek, görüşündeyim.

nazlıakaA.GÜCÜ SEVGİSİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SİYASETÇİ 

CHP Genel Başkan yardımcısı kardeşim Aylin Nazlıaka’yı tebrik etmek için Genel Merkeze ziyaretine gittim.
Makam odasına girdiğimde kardeşimin Ankaragüçlü olduğunu biliyordum, ama bu boyutta olduğunu tahmin edemezdim.
Odanın her tarafı Atatürk ve Zübeyde hanımın fotoğrafları ile doluydu.
Bunlara bir de oda Ankaragücü formaları, bereleri ve şapkaları eklenmişti.
Tebrik ziyaretimde, günün konularını konuşurken, Ankaragücü’nden bahsetmemiz olmazdı.
Bu arada, Aylin hanımın okul yıllarında futbol oynadığını da öğrendim.
Bugüne kadar abi-kardeş sevgisinin ortaya çıkardığı bu yakınlaştırmada, Aylin hanımın siyasetinde de başarılı yolda ilerleyeceğini rahatlıkla ifade edebilirim.
Yolu açık olsun…

uğur erdenerBİR GÖREVİ DAHA YÜKLENDİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, küresel spor etkinliği organizasyonu Sport Accord'un başkanlığına seçildi. SportAccord'un, İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen genel kurulunda onaylanan icra komitesi, Prof. Dr. Erdener'i de oy birliğiyle başkanlığa getirdi. Uğur Erdener, aynı zamanda Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyeliği görevlerini yürütüyor.

ÖLÜMSÜZ İSİMLERLE NEDEN OYNANIR

Başkent Ankara’da 19 Mayıs Spor Sitesinin içinde bulunan Şefik Tetik Spor Salonunun ismi değiştirilmek üzere.
Buna neden ihtiyaç duyulmasının gerekçesini bir türlü anlayamadım.
Şefik Tetik Türk boksuna yıllardır hizmet verdi. Bu büyük isminin uzun yıllar Federasyon Başkanlığını yaptığını yakından biliyorum.
Böylesine değerli isim olan Şefik Tetik’in adını taşıyan salondan kaldırılıp, şimdikilerin siyasi görüşüne yakınlığı olan ismin buraya konulmasını vefasızlık olarak tanımlıyorum.
İnşallah bana bildirilen bu çirkinlik, sadece söylentiden ibaret kalır. 

arda turanCEZALARI İLE TARİHE GEÇTİ

Şimdilerde dolandırıcıya dolarlarını kaptıran Eyüpspor'un Teknik direktörü olan Arda Turan, akreditasyon kartı nedeniyle 5 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 
Turan bu sevklerinde 1'inde ikaz alırken, diğer 4 sevkinde toplamda 107 bin 250 TL para cezasına çarptırıldı. Turan bu cezalarla Türk spor tarihine adını yazdırdı.

Halil MutluHALİL MUTLU

Türkiye'nin halterde yaşayan efsanelerinden, 3 olimpiyat, 5 dünya, 9 Avrupa şampiyonluğu bulunan ve 27 dünya rekoru kıran eski milli sporcu Halil Mutlu, 100 yıllık Cumhuriyette spor tarihine "altın" harflerle geçti.
Üst üste kırdığı rekorlar dolayısıyla kendisine "Dinamo" lakabı takılan Halil Mutlu, Türk halterini değerlendirdi.
Olimpiyatların başlangıcından itibaren halterin olimpik bir branş olduğunu hatırlatan Mutlu, "Türk halterine rahmetli Naim Süleymanoğlu ağabey ile birlikte bizim de katkımız oldu. Öncesinde de Türkiye'de halter vardı ancak olimpik furyayı başlatan Naim ağabeydir. Biz de onun yolunda ilerlemek için gayret ettik. Naim Süleymanoğlu sadece Türkiye'de değil, dünyada halterin sevilmesini sağladı ve belli bir noktaya getirdi. Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde halter olarak güzel hizmet ettik. Tabii nice 100 yıllar boyunca da halterin lokomotif branş olarak Türk sporunda yer almasını isteriz" diye konuştu.