İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Uluslararası alanda faaliyet gösteren ve son dönemlerde "yeni nesil" olarak adlandırılan suç örgütlerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi.
12 ayrı suç örgütü için çalışma yürütüldü
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstihbarat Şubesi'nin desteğiyle uluslararası alanda faaliyet gösteren organize silahlı suç örgütlerinin üyelerini yakalamak amacıyla çalışma gerçekleştirdi.
İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonundaki çalışmada, son dönemlerde "yeni nesil" olarak nitelendirilen ve motosikletlerle iş yeri kurşunlama ile yağma gibi suçlara karışan örgütlere odaklanıldı. Elebaşları hakkında kırmızı bülten bulunan organize silahlı suç örgütlerinin üyelerinin yakalanması için çalışma yürütüldü.
Yurt dışında bulunan ve bir kısmı hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan şüphelilerin elebaşılığını yaptığı örgütlerin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, 12 ayrı yeni nesil organize suç örgütünün üyeleri tespit edildi.
Şüphelilerin genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, silah kanununa muhalefet ve tehdit suçlarına karıştıkları belirlendi. Bu kapsamda şüphelilerin kimlik ve adres bilgileri tespit edildi.
20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi
Ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından İstanbul merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun ilk aşamasında 155 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonun ardından sürdürülen çalışmalar kapsamında 23 şüpheli daha yakalandı. Böylece gözaltına alınan şüpheli sayısı 178'e ulaştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Adreslerde silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız otomatik tabanca ile 4 tabanca bulundu. Aramalarda ayrıca 207 mermi ve 2 av tüfeği ele geçirildi.
Ekiplerin çalışmaları sırasında 122 gram uyuşturucunun yanı sıra suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda paraya da el konuldu.
İstanbul Emniyet Müdürü Yıldız açıklama yaptı
Operasyona ilişkin emniyet tarafından paylaşılan görüntülerde İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın değerlendirmelerine de yer verildi.
Yıldız, suç örgütleriyle mücadelede yalnızca tetikçilerin hedef alınmadığını belirterek örgütlerin elebaşlarından yöneticilerine, finansörlerinden saha yapılanmalarına kadar tüm unsurlarının tek tek çökertildiğini ifade etti.




