Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunda "Cumhurbaşkanına Suikast Davası" ya da "Marmaris Davası" olarak anılan, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/277 esas numaralı dosyasına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, 4 Ekim 2017 tarihinde karara bağlanan davada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimiyle bağlantılı eylemler nedeniyle sanıklar hakkında ağır cezalara hükmedildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 31 sanık hakkında dörder kez, 3 sanık hakkında ise birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca 1 sanık dört kez, 1 sanık üç kez, 4 sanık ise birer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Şırnak orman yangını: Alevler otluk alandan ormanlık alana sıçradı
Şırnak orman yangını: Alevler otluk alandan ormanlık alana sıçradı
İçeriği Görüntüle

Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı eski başyaveri Ali Yazıcı hakkında yeniden görülen yargılama sonucunda da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlattı. Açıklamada, söz konusu kararın kesinleştiği bilgisi de paylaşıldı.

Eski Tuğamiral Tezcan Kızılelma hakkında ise 15 yıl hapis cezası verildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fetullah Gülen, Burkay Karatepe, Özcan Karacan ve Ramazan Elmas yönünden ise yakalama kararlarının infazı beklenmek üzere dosyaları tefrik edilmiştir. Söz konusu hükümler, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin 17.05.2022 tarihli, 2021/5029 esas ve 2022/2721 karar sayılı ilamıyla onanarak kesinleşmiştir. Dosyası yakalama nedeniyle tefrik edilen firari sanıklardan Burkay Karatepe, 1 Ağustos 2026'da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli hakkında adli işlemler Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde sürdürülmektedir."

Kaynak: Haber Merkezi