AKOM’un açıklamasına göre, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkisini artıracak.
Bugün öğle saatlerinde hava sıcaklıklarının 39 dereceye ulaşması, bazı bölgelerde ise 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Bu nedenle haftanın en sıcak günü yaşanacak. Açıklamada ayrıca, akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlü poyrazın saatte 20 ila 50 kilometre hızla esmesinin beklendiği belirtildi. Poyrazın, sıcaklıkları biraz dengelemesi öngörülse de nem oranını yüzde 40 ila 85'e çıkaracağı, bu durumun ise bunaltıcı havayı pazar gününe kadar sürdüreceği kaydedildi.
İşte sıcaklığın zirve yaptığı saatler
AKOM, sıcaklıkların insan ve hayvan sağlığını tehdit edecek düzeye ulaştığını vurgulayarak, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıda bulunulmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.





