Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırım programına almasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP'li üyelerin oy vermemesi sonucu 10 aydır ertelenen ve 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırım Projesi kredisi, oy birliği ile kabul edildi. 

Cumhurbaşkanı'nın yatırım programına almasına rağmen Cumhur İttifakı üyeleri tarafından 10 aydır ertelenen, 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırım Projesi kredisi oy birliğiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, daha önce projenin önemini şu şeklinde açıklamıştı:

Yargıtay Başkanı seçimin 26'ncı turunda da belirlenemedi Yargıtay Başkanı seçimin 26'ncı turunda da belirlenemedi

"Arıtılan ve arıtılamayan Ankara halkının atık suyu Ankara Çayı’na karışıyor. Oradan Sakarya Nehri’ne ve İstanbul’un Ömerli Barajı’na gidiyor. Yani arıtılamayan su sadece Ankara halkını değil, İstanbul’u da ilgilendiriyor. Bir diğer husus; Sincan, Yenikent ve Polatlı halkı Ankara Çayı’ndan sulama yapıyor. Buralarda yapılan sulamayla yetişen sebzeler de Ankara ve civar illere gönderiliyor. Dolayısıyla buralarda kullanılan suyun ve İstanbul’a giden suyun tertemiz olması gerekiyor."

Muhabir: Haber Merkezi