A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde hazırlık maçları için lige verilen ara başkent ekipleri için adeta derlenip toparlanma fırsatı tanıdı.
İki haftalık bu arada, Süper Lig’de mücadele eden MKE Ankaragücü, için değerlendirebildiğinde can simidi gibi… Asırlık çınar için böylesine bir ara hem ligde tutunma hem de kupada yoluna emin adımlarla devam atma adına çok ama çok önemli.
Verilen ara aynı zamanda 1.Lig için de başkenti çok yakından ilgilendiriyor… Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü için ligde tutunmak ilk etaptaki hedef… Özellikle Gençlerbirliği ilk altı arasına kendini atabilirse küme düşme potasının ötesinde play-off adına önemli bir adım.
Süper Lig’de MKE Ankaragücü, 1.Lig’de Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü için bu ara hele hele iki haftalık ara fırsat yaratabilir. Umut bitmediği sürece fırsatlar var olduğuna göre geleni değerlendirmek aynı zamanda akıllı hareket etmekten geçer.
MKE Ankaragücü için bu aranın önemi daha da büyük… Öncelikle ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşıp rahatladığında Kupa’da yarı final öncesinde büyük bir moral… Bu olumlu hava tarihinde şu ana kadar iki kez kazandığı kupayı üçüncü defa müzesine getirme şansı da verebilir.
Gelelim; 1.Lig temsilcileri Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü’ne… İlk olarak Gençlerbirliği’ni ele alındığında yeni başkan ve yönetimle birlikte zaten ilk moral motivasyon aşılandı… Buna birde verilen ara eklendiğinde, kalan haftalarda kazanacağı maçlar mutlaka küme düşme potasının ötesinde, Gençlerbirliği’nin play-off şansını artıracak.
Ankara Keçiörengücü, aslında başkanı ve yönetimi ile birlikte bu camiada yıllardır görev yapmanın tecrübesine sahip… Bu tecrübenin önemli olan sahadaki futbol ile örtüşmesi. Başkent ekibi bunu sezon sonuna kadar üst seviyeye çıkardığında tehlikeli bölgeden uzaklaşmasına katkı sağlayacağı kuşkusuz…
İşte dönüp dolaşıp gelinen nokta lige verilen iki haftalık ara… Asıl olan da bu aranın ardından elde edilecek neticelerin başkent ekipleri üzerindeki etkisi. Bu etkiyi olumluya çevirme de kendi ellerinde, kazanacakları maçlarla…