Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul ve İzmir'de yürütülen soruşturmalar kapsamında organize suç yapılanmalarına yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

İstanbul'daki soruşturmada turistik bölgelerde yabancı turistleri hedef alan hırsızlık şebekesinin, İzmir'deki soruşturmada ise iki organize suç örgütünün deşifre edildiği belirtildi.

İstanbul’da turistleri hedef alan hırsızlık şebekesi ortaya çıkarıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, turistik bölgelerde faaliyet gösteren bir hırsızlık şebekesine yönelik çalışma yapıldı. Şüphelilerin tramvay, durak ve yaya geçitlerinde gruplar halinde hareket ettiği ve özellikle yabancı turistleri “sıkıştırma ve perdeleme” yöntemiyle hedef aldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında çoğunluğu yabancı uyruklu 32 şüpheli tespit edildi. Yapılan incelemelerde, şebekenin 25 ayrı eylem gerçekleştirerek günlük yaklaşık 400 bin lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

İstanbul'da 35 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonla şebekenin faaliyetlerine son verildiği bildirildi.

İzmir’de iki organize suç örgütüne operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada ise “Forza” ve “Yalı” isimli taraftar grupları içerisinde faaliyet gösteren iki organize suç örgütü mercek altına alındı.

Soruşturmanın, 19 Eylül 2025'te Emircan Övüç'ün öldürülmesinin ardından derinleştirildiği belirtildi. Yapılan incelemelerde iki grup arasında 8 aylık süreçte 8 farklı şiddet eylemi gerçekleştirildiği tespit edildi.

Toplam 59 örgüt mensubunun belirlendiği soruşturmada, bu kişilerin 27'sinin cezaevinde bulunduğu aktarıldı.

4 ilde 39 adrese eş zamanlı operasyon

İzmir merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 39 adrese baskın düzenlendi. Operasyonlarda 28 şüpheli yakalanırken örgüt yöneticilerinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Firari durumda bulunan 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra uyuşturucu haplar ve çeşitli suç unsurlarının ele geçirildiği kaydedildi.

Bakan Gürlek: Suç örgütlerine geçit verilmeyecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, açıklamasında turizm bölgeleri ve spor tribünlerinin suç faaliyetleri için kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Gürlek, "Kimse İstanbul'un turizm hareketliliğini hırsızlık için, taraftar kimliğini ve spor tribünlerini de silahlı hesaplaşmalar için güvenli alan olarak göremez" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçleriyle koordinasyon içinde çalışmaların devam edeceğini belirten Gürlek, organize suç yapılanmalarının yöneticileri, üyeleri ve bağlantılarının yanı sıra suç gelirlerine yönelik de işlemlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Yapı ruhsatı verilerinde ikinci çeyrek tablosu: Bina ve daire sayısı azaldı
Yapı ruhsatı verilerinde ikinci çeyrek tablosu: Bina ve daire sayısı azaldı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi