Haber Merkezi - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayı sonu veya Aralık ayı başında müfredat değişikliği yapılacağını söyledi. Müfredatın ağır olması gerekçesiyle yapılacak müfredat değişikliğini Bakan Tekin şu şekilde açıkladı: 

"Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız. Her dersi ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni ders de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir."

Mülakat devam ediyor

Öğretmen alımlarında mülakat sisteminin devam ettiğini belirten Bakan Tekin, "Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor."

"İlgili birimler gereğini yapar"

Antalya'da bir öğretmenin 29 Ekim töreninde Türkiye Yüzyılı eleştirileri sonrası gözaltına alınması hakkında konuşan Bakan Tekin, "Öğretmenin bu davranışını nasıl tasvip edebiliriz. Bu gibi sorunlar yaşandığında ve ilgili birimlerin haberi olduğunda gereğini yaparlar. Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız" dedi.

Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu

Tekin Meclis'i işaret etti

Daha fazla atama yapmak istediklerini belirten Tekin, "Atamalarla ilgili konu Meclis'te. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki, atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar