Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bünyesinde 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yaklaşık 2,5 milyon aday başvuru yaptı. Sınava katılanlar arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki kurum bakımı ve koruması altındaki gençler ile koruyucu ailelerin yanında yaşamını sürdüren 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar da bulundu. Yapılan bilgilere göre bu yıl bakanlık çatısı altında bakılan ve koruyucu aile yanında kalan 659 genç YKS maratonunda ter döktü.
YKS'de devlet korumasındaki gençlerden ilk 10 bin derecesi
Bolu, Diyarbakır, Bursa, İstanbul ve Kütahya şehirlerinde yer alan çocuk bakım merkezlerinde ve koruyucu ailelerin yanında kalan 7 gençten 5'i sözel puan türünde, 2'si ise sayısal alanda ilk 10 binlik dereceye girmeyi başardı.
YKS sıralamalarında öne çıkan istatistikler ve tercih desteği
Sınav sonuçları doğrultusunda 9'u sayısal, 16'sı eşit ağırlık, 29'u sözel ve 21'i dil alanında olmak üzere toplam 75 öğrenci YKS sıralamasında ilk 100 bin kişi arasında kendine yer buldu.
Bakanlık birimleri, tercih döneminde de gençleri yalnız bırakmayarak yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda mesleki yönlendirme yapıyor ve tercih desteği sunmayı sürdürüyor.
