Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gizli Servisi tarafından yapılan açıklamada, şüpheli bir kişinin Washington’daki 17. Cadde ile Pennsylvania Avenue kesişiminde silahla ateş açtığı bildirildi.
Gizli servis şüpheliye müdahale etti
Açıklamada, şüphelinin çantasından çıkardığı silahla ateş etmeye başlamasının ardından Gizli Servis ekiplerinin müdahalede bulunduğu kaydedildi. Ağır yaralanan şüphelinin hastaneye kaldırıldığı ancak yaşamını yitirdiği belirtildi.
Olayda bir kişi hafif yaralandı
Yetkililer, olay sırasında çevrede bulunan bir kişinin hafif yaralandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Güvenlik görevlileri arasında ise yaralanan olmadığı ifade edildi.
Silah seslerinin duyulmasının ardından Beyaz Saray çevresinde güvenlik önlemleri yükseltildi. Bölgede görev yapan basın mensuplarının brifing salonuna alındığı bildirildi.
FBI direktörü olay yerinde olduklarını açıkladı
Saldırının arkasındaki nedenlerin araştırılması için federal birimler koordineli bir çalışma başlattı. FBI Direktörü Kash Patel, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda olay yerinde incelemelerde bulunduğunu ve Gizli Servis ile ortak bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.
Trump’ın olay sırasında Beyaz Saray’da olduğu bildirildi
Silah seslerinin duyulduğu sırada Donald Trump’ın Beyaz Saray’da bulunduğu aktarıldı.
Trump olayla ilgili açıklama yaptı
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güvenlik güçleri ile Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi personeline teşekkür etti.
Trump, olayla ilişkilendirilen şüphelinin daha önce şiddet içeren suçlara karıştığını ve Beyaz Saray’a karşı takıntılı bir tutum sergilediğini belirtti.
ABD başkanları için güvenlik vurgusu yapıldı
Trump, şüphelinin hayatını kaybettiğini doğruladı. 26 Nisan’da Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde yaşanan saldırının ardından kısa bir süre içinde benzer bir olayın tekrar yaşandığını söyleyerek, bu tür olayların, ABD başkanlarının güvenliği için koruma tedbirlerinin daha da artırılması gerektiğini aktardı.





