CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TRT Genel Müdürlüğü önünde stüdyo kurarak basın açıklaması yaptı ve TRT'nin yayın politikasını eleştirdi.

Akdoğan, TRT’nin amacının aksine halkın sesini duyurmadığını söyleyerek, “Milletin sesi duyulsun diye kurulmuş televizyon milletin derdini anlatmıyor! Kamu yayıncılığı için kurulmuş kurum, saray yalancılığı yapıyor! TRT, siyah beyaz yayın yap onurlu yaşa" ifadelerini kullandı.

“TRT programları halkın gerçekleriyle uyuşmuyor”

Akdoğan, özellikle bazı TRT programlarını eleştirerek şunları kaydetti;

"Burada bir stüdyo kuruyoruz çünkü içerideki stüdyolarda bize yer verilmiyor. Biz de masamız, sandalyemiz ile birlikte burada bir stüdyo kurduk. Buraya 86 milyon para veriyoruz ama 86 milyonun sesi değil bir kişinin sesi çıkartılıyor.

TRT bizim için artık isyan noktasıdır. Tahammül edecek yerimiz yok. Hafta içi TBMM'de konuşacağım, diğer stüdyolarına gideceğim. Ben bugün TRT'nin içine pekala girebilirdim ben milletvekiliyim. Sadece tek derdim, buradaki emekçi arkadaşlarla karşı karşıya gelmemek. Çünkü ben buraya gireceğim, arkadaşlar beni soksalar bir dert sokmasalar bir dert.

Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı tehdidi: "Köprü ve elektrik santralini vururuz”
Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı tehdidi: "Köprü ve elektrik santralini vururuz”
İçeriği Görüntüle

Bizim çalışanlar ile derdimiz yok, derdimiz TRT'yi yönetenlerle."

"Adabı olan bunu yapmaz"

Akdoğan, TRT yönetimini eleştirirken RTÜK üyelerinin de genel müdürle randevu almakta zorlandığını söyledi. Ayrıca, devlet televizyonlarının dünya örnekleriyle kıyaslama yapan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Adem ahlaka, adaba uygun değil. Hiç değilse hukuka uygun olmasa da kanuna uygun olsun. Burada öyle bir yönetim anlayışı var ki buraya gelmeden önce konuştuğum RTÜK üyemizden aldığım bilgiyi söylüyorum. Bir RTÜK üyesi TRT Genel Müdüründen randevu ister de o korkak vermez mi? Olur da bir daha genel müdür atanamazsam diye... Atanama, onurunla yaşa kardeşim! TRT Genel Müdürüne soruyorum. Mutlaka izliyordur, iki gündür panikteler. Babadan torpilli gel otur. burada televizyonculuktan yetişmiş onlarca kişi TRT'den atılsın. İngiltere'de de BBC, Almanya'da da DW bu işi yapıyor. Adabı olan bunu yapmaz. Güney Kore'de devlet televizyonu başındaki kişi iki sene kalıyor. İki sene sonunda kar mı etmiş, zarar mı etmiş bakılıyor. Zarar edildiyse gidiyor. Bu kurumda ekmek elden su gölden... TRT gelirlerinin yüzde 70'inin vatandaş cebinden veriyor. Telefon alıyorsunuz, telsiz alıyorsunuz, kulak alıyorsunuz hepsinde buraya para veriyorsunuz. Aldığınız her şey de buraya para veriyorsunuz. Yüzde 70'i böyle toplandı. Yüzde 30'u da kamuya ait kurumların buraya verdiği reklamlardan. Buraya geçen sene 32 milyar para gelmiş! Verin 32 milyarı Hakkı abi de yönetir burayı, o da televizyon izliyor.

"Çizgi film kanalı dahil iktidar propagandasına çalışıyor"

Akdoğan, açıklamasına şöyle devam etti;

"CHP parasıyla bu kanala reklam veremedi! 17-25 aralık oldu bu ülkede... 15 Temmuz günü bu TRT'nin önüne gelen darbecilerin de Allah belasını versin, hukuk da cezasını versin. 17-25 Aralık adı altında darbe diye belgesel yayınladı burası! Kabahatinizle oturmuyorsunuz bir de yayın yapıyorsunuz. 128 milyar dolar nerede diye sorduk. Bu arkamda gördüğünüz milletin her vesileyle parasını alan kurum CHP'nin yalan stratejisi diye yayın yaptı. Sanane? Sen haberini ver o siyasetin işi! Çizgi film kanalı dahil iktidar propagandasına çalışıyor.

TRT sitesine girip Özgür Özel yazıyorum. 88 sonuç bulundu. Kim Özel? Ana muhalefet lideri, partisini birinci yapmış bir lider. TRT'nin internet sitesinden çıkanları okuyorum... 'Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Türkiye böyle bir üslubu haketmiyor', Özel yeniden CHP Genel Başkanlığı'na seçildi, Adalet Bakanı Tunç'tan özgür Özel'e, Burhanettin Duran'dan Özgür Özel'e... Özel ağzını açıp tek kelime etmemiş mi? Sürekli AKP'den, cumhurbaşkanından Özgür Özel'e... Aynı yere yazıyorum. Ekrem İmamoğlu. Kim İmamoğlu? Erdoğan'ın karşısındaki cumhurbaşkanı adayı..."

Kaynak: Cumhuriyet