Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu yargılanan komedyen Deniz Göktaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında yazılı bir açıklama yapan Gökçen, Deniz Göktaş'ın genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kendisinin morali çok yüksek ve herkese çok selamları var" bilgisini paylaştı.

"Milyonlarca kişiye mesaj verilmek isteniyor"

Komedyen Deniz Göktaş’ın adli sürece dahil edilme biçimine tepki gösteren CHP'li Gökçen, süreç boyunca yaşanan uygulamaların toplumsal bir caydırıcılık yaratmayı hedeflediğini ileri sürdü. Gökçen, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Göktaş hakkında yapılan haberler, sosyal medyada hedef gösterilmesi, gözaltına alınması, ters kelepçe uygulanması ve gözaltı görüntülerinin servis edilmesi yalnızca Göktaş'a değil, o şakalara gülen milyonlara da mesaj vermek amacı taşımaktadır. Artık ifade özgürlüğümüzü kullanmak yerine kenara çekilip susacak mıyız, yoksa bizler de ifade özgürlüğümüzü kullanarak cesaretin yayılmasına vesile mi olacağız?"

Ankara’daki NATO karşıtı eylemlerde gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı
Ankara’daki NATO karşıtı eylemlerde gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı
İçeriği Görüntüle

"Ters kelepçe uygulaması suçtur"

Mizah ve düşünce açıklamalarının cezai soruşturmalara konu edilmesinin anayasal haklarla bağdaşmadığına dikkat çeken Gökçe Gökçen, kolluk kuvvetlerinin gözaltı esnasındaki yöntemlerini de eleştirerek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Deniz Göktaş serbest bırakılmalıdır. Şakaları nedeniyle hiçbir komedyen tutuklanmamalıdır. Hiçbir genç, düşüncelerinden dolayı hedef gösterilmemelidir. Ters kelepçe suçtur ve bu suçu işleyenler er ya da geç yargı önüne çıkarılacaktır."

Kaynak: Anka Haber Ajansı