CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Haziran Salı günü TBMM'de yapacağı grup toplantısında açıklamalarda bulunacağını belirtti.
Kılıçdaroğlu'nun yaşanan önemli gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacağını belirten Sarı, "Hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi.
"Vatandaşın gündemine geri döneceğiz"
Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlar kaydedildi:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nin birliği ve bütünlüğü için tarihi bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü Meclis'te yapacağı grup toplantısında son dönemde yaşanan önemli gelişmeleri değerlendirecek. Hiçbir şey gizli kalmayacak. Vatandaşın gündemine geri döneceğiz. İşçinin, emekçinin sesi olacağız."
Ne olmuştu?
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen "mutlak butlan" kararının ardından partide hem genel merkez yönetimi hem de grup yönetimine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta CHP Grup Başkanı olarak seçilen Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında konuşmasını gerçekleştirirken, CHP Genel Başkanlığı görevini üstlenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 9 Haziran Salı günü ilk grup toplantısına katılarak konuşma yapması bekleniyor.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise bugün yaptığı değerlendirmede, Meclis Başkanlığı'nın CHP içerisindeki tartışmaların bir tarafı olmadığını vurguladı.





