İsrail’in el koyduğu Özgürlük Filosu'nda bulunan üç Türk milletvekili, Ashdod Limanı’nda karaya çıkarıldıktan sonra Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’na götürüldü. Dışişleri Bakanlığı, milletvekillerinin üçüncü bir ülke üzerinden Türkiye’ye dönüşünün bugün gerçekleşmesinin beklendiğini duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı: Tüm Girişimler Tamamlandı
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İsrail tarafından el konulan Özgürlük Filosu'a ait teknelerde bulunan üç Milletvekilimiz, Ashdod Limanında karaya çıkarıldıktan sonra dün gece (8 Ekim) Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanına getirilmişlerdir. Vatandaşlarımızın bir an evvel ülkemize dönmeleri için gerekli girişimler tamamlanmış olup, özel bir uçak seferi düzenlenmesi dahil, tüm tedbirler alınmaktadır. 18 vatandaşımız Ketziot Gözaltı Merkezi'ne götürülmüşlerdir. Tel Aviv'deki Konsolosluk yetkililerimizin bugün vatandaşlarımızla yüz yüze görüşmesi öngörülmektedir."
18 Vatandaş Gözaltı Merkezine Götürüldü
Aynı açıklamada, filo içinde bulunan 18 Türk vatandaşının ise İsrail’in Ketziot Gözaltı Merkezi’ne sevk edildiği belirtildi. Türk yetkililerin, bu vatandaşlarla Tel Aviv’de yüz yüze görüşmek üzere bugün harekete geçtiği açıklandı.





