Yıllarca bol müzikli Hint filmleri, yine yıllarca Mısır yapımı filmlerle avutulan ülkem seyircisini daha sonra televizyonların her eve girmesiyle pembe dizi dönemi adeta esir almıştı. Dallas, Flamingo Yolu, Kaçak, Küçük Ev, Tatlı Cadı ve Komiser Columbo gibi ithal yapılarla adeta uyutulduk. 
Yeşilçam'ın çökmesi, seks kokan filmlerin piyasaya çıkması, Brezilya pembe dizilerinin televizyon ekranlarında zevkle ve merakla seyredilmesi üzerine, Türk film yapımcıları çalışmalarını bu tür dizi çekimlerine çevirdi. Türkiye televizyonları uzun süreli yapıtların tercih etmeye başladığı bir yer oldu. 
Bugün 173 ülkede 750 milyondan fazla televizyon izleyicisi Türk yapımı yayınları izlemektedir. Dizilerimizin dış ülkelerdeki başarıları Türkiye’nin tanıtımında büyük katkıda bulunmaktadır. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültürel ve turist bölgelerinin tanıtımında çok etkili olan etkinliklerden faydalanmak amacıyla 2025’te uluslararası dizi ve televizyon içerik marketini İstanbul’da düzenleme kararı almıştır. 
Dünya genelinde izlenme rekoru kıran dizilerimizden “Yargı” uluslararası Emmy ödüllerinde “en iyi dizi” ödülüne layık görülmüştür. Bu arada televizyon dünyasının en büyük buluşması olan MIPCOM, 2023 Fransa’nın Cannes kentinde yapıldı. Türkiye bu festivale iddialı bir şekilde girerek pek çok dizinin satışını yapma başarısını göstermiştir. 
Türkiye'de zevkle izlenen televizyon dizilerinin pek çoğu bu festivalde yer almakla kalmamış, pek çok ülke “Üç Kız Kardeş”, “Dilek Taşı”, “Dönence”, “Aşk ve Umut”, “Veda Mektubu” gibi dizileri satın almışlardır. 
Türk dizi satışının hem ihracat olarak hem de kültür diplomasisi açısından önemini fark eden yerli televizyon dizisi yapım şirketleri, ülke ekonomisine, kültür ve turizmine büyük katkı sağlamaktadır. 2023 sektöründe 3 bin alıcı, 110 ülke dizilerimize talip olmuştur. Geride bıraktığımız yıllarda “Muhteşem Yüzyıl”, “Fatmagül'ün Suçu Ne?”, “Gümüş”, “Bizim Ev”, “Süper Baba”, “Bizimkiler”, “Yalı Çapkını”, “Kızılcık Şerbeti”, “Asmalı Konak, “Aşk-ı Memnu”, “Vatanım Sensin” gibi pek çok Türk dizisi halen dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerin televizyon kanallarında gösterilmektedir.
İstanbul İçin Son Çağrı
Kıvanç Tatlıtuğ ile Beren Saat’i tekrar bir araya getiren yeni bir film Netflix ile beyaz perdeye aktarılarak filmin birçok sahnesi New York sokaklarında çekilmiştir. 
Filmin yapımcılığını Onur Güvenatam üstlenirken, senaryosunu Nuran Evren Şit yazmış, romantik komedi türündeki yapıtın yönetmeni ise Gönenç Uyanık olmuştur. Filmde ayrıca Beren Saat’in eşi olan ünlü müzisyen ve şarkıcı Kenan Doğulu’nun romantik bir şarkısı “Yosun” da fon müziği olarak kullanılmış. 
İstanbul’dan New York’a giden Türk Hava Yolları uçağında tanışıp yine New York’ta bir gece kulübünde bir araya gelip birbirlerine âşık olan bu ikilinin yaşamını beyaz perdeye aktaran filmin 2 oyuncusu da aslında evli bir çifttir.