Bugün Rusya’nın nüfusu 143 milyondur. Toprak genişliğine göre, bu insan sayısının çok az olduğu ortaya çıkıyor. Rusya Liberal Demokrat Partisi, hükümete verdiği teklifle 10 yıldan fazla süredir resmi olarak evli olan ve çocuk sahibi olan vatandaşlara bireysel konut inşaatı için ücretsiz arsa verilmesini istemiş. Japon hükümeti de vatandaşların çocuk sahibi olması için bazı kararlar almış.
Ülkemiz genç nüfusa sahip olup yeni evlilere ve evlenecek olanlara bazı maddi destekler sağlanmaktadır. 
Ünlü aktör Harrison Ford, bugün 81 yaşındadır. Gençlik yıllarında çekimlerinde başrol olduğu Indiana Jones serisinin son bölümü için tekrar kamera önüne çıkıyor. Aksiyonu bol dizinin filminin gençlik yıllarında dublör kullanmamış, en tehlikeli sahnelerde kendisi yer almıştı. 81 yaşındaki ünlü aktörün yeni filmi merakla bekleniyor. 
Four Seasons Hotel bir zamanlar İstanbul Sultanahmet’te azılı katillerin, uslanmaz hırsızların, ihanete uğrayan siyasilerin ceza çektikleri tarihi bir hapishane idi. İstanbullun dünya kendi olması çerçevesinde bu tarihi yapı, lüks bir otele çevrildi. Travel + Leisure dergisi, bu tarihi oteli 2023 yılında dünyanın en iyi oteli, Avrupa’nın en iyi şehir oteli olarak seçti. 
Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’nin sigara mücadelesinde en başarılı ülkelerinden biri olduğunu açıkladı. Örgütün sigara salgını raporuna göre Türkiye, Hollanda, Brezilya, Mauritius ile sigarayla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye sigara ile mücadelede başarılı olmuş ama sigara içim yaşı çocuk yaşlara nasıl düşmüş?
Bu yılın 211 gününde Türkiye genelinde bin 938 silahlı şiddet olayı meydana gelmiştir. Çoğu cinayetle sonuçlanan bu vakalarda bin 200 kişi ölmüş, bin 960 kişi yaralanmış, bir kısmı da sakat kalmıştır. Bu olaylar sırasında uzun namlulu silahlar dahil bin 653’ünde bu silahlar da dâhil 397’si kalaşnikof, uzun namlulu ilahların karıştığı olaylarda yani bin 187’sinde beylik tabanca, 285’inde ise çoğunluğu bıçaklar olmak üzere kesici aletler kullanılmış. Resmi verilere göre Türkiye’de ruhsatlı silah sayısı 627 bin 765. Ülkenin yüzde doksanı ruhsatsız silah kullanıyor. 
Uzun yıllardır günümüze kadar süren bir gelenek var, Çin ve Kore köpek eti yiyor. Öyle ki Kore’de her yıl 1 milyona yakın köpek kesilip kasap dükkânlarının vitrinlerinde satışa sunuluyor. Çin’de ve Kore’de köpekler tıpkı koyun, dana gibi çiftliklerde beslenmekte olup bu ticaret ile yüzlerce çiftlikte köpek yetiştiriciliği yapılıyor. 
Dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen tepkiler üzerine Güney Kore meclisine bir yasa sunularak köpek etinin satışının yasaklanması istenmiştir. Ne yazık ki Çin ve Koreliler köpek etini çok seviyor.