Güzelliği ve özel konumu ile İstanbul, günümüzde sanat ve kültürel etkinlikleriyle batı ülkeleri dahil dünyanın birçok kentini geride bırakarak muhteşem ve ilgiyle izlenen bir gösteri şehri olmuştur. 
İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU AYAKTA ALKIŞLANDI 
Atatürk Kültür Merkezi tiyatro salonunda İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğunun müzik performansı sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü nedeniyle hazırlanan “1923’ten Sonsuza, İkinci Yüzyıla Merhaba” konserini Mehmet Güntekin yönetmiş, solist olarak Hakan Aydınlı ve Neval Güleç icraatlarıyla konsere ayrı bir canlılık katmışlardır. 
AKM’DE ETKİNLİKLER BİTMİYOR
Cumhuriyetimizin 100. yılı sanat etkinlikleri çerçevesinde AKM’de İstanbul Senfoni Orkestrası, piyanist Can Çamur’un sahne aldığı programda orkestra İngiliz şef Howard Griffiths yönetmiştir. Topluluk, Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin ve Ferit Tüzün gibi ünlü Türk bestekarların eserlerini icra etmiştir. 
TEKFEN TOPLULUĞU VE İSTİKLAL MARŞIMIZ 
Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki ünlü Tekfen Filarmoni Orkestrası, İstiklal Marşı’mızın yazılma hikayesini icra ederek salondan coşkulu alkışlarla ayrılmıştır. 
“39 BUÇUK BASAMAK” ÇOK BEĞENİLDİ
39 Buçuk Basamak adlı roman, John Buchan tarafından yazılmış, ünlü yönetmen Alfred Hitchcock tarafından beyaz perdeye aktarmıştır. Eser birçok kez gerek sözlü gerekse görüntülü, sayısız televizyon, radyo yayınlarında ve beyaz perdede yer almıştır. 
İşte dünyaca ünlü bu oyun, bu kez İstanbul’da sahnelendi. Oğuz Utku Güneş’in yazıp yönettiği bu yapıtta Murat Akkoyunlu, Pelin Abay, Berk Yaygın ve Deniz Özmen rolleri paylaşmışlar. İstanbul Moda sahnesinde seyirciyle buluşan, geride bıraktığımız yıllarda da topluluk tarafından sahneye aktarılmıştır.
AYAKTA ALKIŞLANAN BİR ESER: JEKYLL VE HYDE 
İlginç şarkıcı Hayko Cepkin, herkesi şaşırtan bir davranışta bulunarak müzik dünyasından bir başka sanat dalına kapak attı. Evet, ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, Öznur Serçeler ve Nermin Koçak ile başrolünü paylaştığı bu eseri Robert Louis Stevenson, dünyaca ünlü Broadway Müzikali olarak yazmış. 
Türkiye’deki gösterimi için perde açan müzikal oyunu ise Melikcan Zaman seslendirmiş. Yapıtın yönetmenliğini de Taner Tuncay üstlenmiştir. Bu müzikal sahne oyunu, bu sezon İstanbul’dan sonra Bursa, İzmir ve Ankara’da da seyirciyle buluşacak. 
OPERA YARIŞMASI BAŞLADI 
Ülkemizdeki yetenekli ve gelecek vadeden opera sanatçılarını desteklemek ve onları dünya sahnelerine taşımak amacıyla uzun yıllardan beri sürdürülen Siemens Türkiye Opera Yarışması Türkiye seçmelerine başvurular tekrar başladı. 
Türkiye Siemens Opera Yarışması, www.operayarismasi.com adresi üzerinden yapılacak.
 “GODOT'YU BEKLERKEN” TEKRAR SAHNELENİYOR
Absürt tiyatronun Nobel ödüllü en önemli temsilcisi Samuel Beckett’in unutulmaz eseri Godot’yu Beklerken adlı romanı, Burak Han Keyif’in başarılı rejisiyle tekrar sahneye konmuştur. Umut Karadağ’ın başrolünde rol aldığı bu çok sevilen eserin yönetmeni Semih Kaplanoğlu’dur. 
Sahnede, Karadağ’a oyuncu Kanbolat Görkem eşlik etmektedir. Yapıt sezon boyu temsillerini aralıksız sürdürecektir. 
CUMHURİYETİN 100 YILI VE PAHA BİÇİLEMEZ KALEMLER
1964 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Scrikss, cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle tamamen el işçiliği ile çok özel bir kalem koleksiyonu hazırlamıştır. “1923” 5 adet, “Cumhuriyet Yolu” ise yüz adet olarak sınırlı sayıda hazırlanmıştır. 
Kalemler, som altın, som gümüş, elmas ve pırlantalar kullanılarak üretilmiştir. Kalemlere ayrıca Atatürk’ün silüeti, ay-yıldız ve 100. yıl logosu da işlenmiştir. 
“CUMHURİYET SONSUZA DEK”
Sanatçı ege, cumhuriyetin 100. yılına özel bir marş hazırlamıştır. Söz ve müziği Ege’ye ait “Cumhuriyet Sonsuza Dek” adlı marşın düzenlemesini Erol Temizel yapmıştır. 
GİSELLE BALESİ AKM’DE SAHNELENDİ 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi AKM sahnesinde Giselle adlı ünlü yapıtı sanatseverlerin beğenisine sürdü. Bu arada Richard adlı oyun da Türk Telekom Opera Sahnesi’nde sahnelendi. Anadolu Ateşi adlı oyun ve Amadeus da bu sezon sahnelenen oyunlar arasında.