Gençlerbirliği, play-off mücadelesinde “tamam mı, devam mı” mücadelesinde Erzurumspor FK’yı 2-0 mağlup etti.

Ahmet Temürtürkan

Gençlerbirliği’nin gollerini 45’inci dakikada Melih Bostan ile 71’inci dakikada Akabueze kaydetti. Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 47’ye yükseltti.

Son 6 maçını kaybetmeyen Erzurumspor FK, 7.maçında Gençlerbirliği’ne iyi ve baskılı oyununa karşın geride bıraktığı boşluklarla mağlup oldu.

Gençlerbirliği, 1. Lig’in 31’inci haftasında sahasında ağırladığı Erzurumspor FK karşısında maçı kalecisi Ertuğrul sayesinde aldı diyebilirim.

Maçı saha ve seyircisi önünde oynayan Gençlerbirliği nedense maç boyunca sürekli geriye yaslandı. “Taktik böyle, uzun toplarla gol bulabilir” diyenler olabilir ama kalece Ertuğrul olmasaydı Gençlerbirliği bu maçı aynı skorla kaybedebilirdi. Yani maç Erzurumspor’a karşı Ertuğrul arasında oynandı.

Gençlerbirliği bu galibiyetiyle play-off hedefinden ayrılmayacağını gösterdi ve 47 puan ile 8.sıraya yerleşti. Ligin bitimine 3 hafta kala Play-Off mücadelesinde Bandırmaspor ve Boluspor ile nefes nefese yarışan Gençlerbirliği’nin en zorlu maçı gelecek hafta Göztepe deplasmanı olacak gibi. Takım son iki maçını ligden umudunu kesen iki takım Giresunspor ve Tuzlaspor ile karşılaşacak. Bandırmaspor ve Boluspor’un zorlu maçlarına karşın Gençlerbirliği’nin alacağı puanlarla Play-Off gurubuna son sıradan girebilecek gibi görünüyor.