Gençlerbirliği, Trendyol 1.Lig’in bitmesine bir hafta kala Sakaryaspor önünde aldığı 1-0’lık galibiyetle 4 yıl sonra Süper Lig biletini kaptı.
Eryaman Stadı’nı dolduran taraftarının maçın başından sonuna kadar süren coşkulu desteğiyle mücadele veren Gençlerbirliği, aradığı altın değerindeki golü 39.dakikada Popa’nın ayağından buldu. Sinan, kornerden gelen topu 6 pas içine indirdi ve Popa’ya sadece dokunmak kaldı ve takımını öne geçirdi.
Gençlerbirliği, ikinci yarıya daha tutuk başlarken, Sakaryaspor beraberlik için bastırdı. Bu arada Gençlerbirliği’nde bana göre dişlinin işlemeyen tek parçacı Joca oldu. Aldığı topları kaptırdı, etkili ve isabetli pas atamadı, girdiği ikili pozisyonları kaybetti. Sonunda Hüseyin hoca gerçeği gördü ve Joca’yı Samet Onur ile değiştirdi. Bu arada sarı kart cezalısı Nalepa’nın eksikliği de hissedildi.
Gençlerbirliği’nin Eryaman Stadı’ndaki son maçında olmayı çok istememe karşın geçirdiğim ameliyat, beni bu zevkten mahrum etse de takımın Süper Lig biletini alması üzüntümü giderdi.
65 puanla 2.sıraya yerleşen Gençlerbirliği, son maçını Ligden haftalar öncesi düşmesi kesinleşen Y.Malatya ile yapacak ve alacağı 3 puanla 68 puanla Kocaelispor’un ardından 2’ nci olarak Süper Lig’e çıkacak.
Gençlerbirliği’ne geldiği günden bu yana takımı toparlayan ve aldığı galibiyetlerde büyük pay sahibi olan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ve ekibini, oyuncuları, tüm emeği geçenleri kutlarız.
Yönetim de artık tüm çalışanların ve futbolcuların alacaklarını derhal ödemeli. Her ne kadar “Alacaklar ödendi” diye açıklama yapılsa da dün akşam aldığım bilgiye göre ödeme yapılmamış. Ancak futbolcular ve teknik heyet son virajda sorun çıkarmamak adına “Para, pul” konusunu 24 saat askıya almaya karar verdiler. Tavsiyem, oyuncuların, çalışanların tüm alacakları Yeni Malatya maçı öncesi ödenmesidir.
Gençlerbirliği’ne Süper Lig’de de şimdiden başarılar diliyorum.