UEFA Şampiyonlar Ligi 4. hafta mücadelesinde İngiliz devi Liverpool'u Chobani Stadı'nda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'de zafer golünün mimarı Vedat Muric, tarihi 90 dakikanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşılaşmada sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golü kaydeden Kosovalı forvet, bu zaferin takımın toparlanması yolunda kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe'de Vedat Muric'ten Emre Belözoğlu sözleri

"Bugün hak ettik, inşallah sezon sonu şampiyonlukla hatırlarız"

Zorlu bir dönemeçten geçtiklerini hatırlatan ve sahada hak edilmiş bir zafer kazandıklarını belirten Muric, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün gerçekten hak ettik. Maçtan önce hissiyatım bu gecenin bizim adımıza çok iyi geçeceği yönündeydi. Çok iyi mücadele ettik. Zorlu bir süreçten geçiyoruz takım olarak. Bu galibiyet inşallah bizim için dönüm noktası olur ve sezon sonunda şampiyon olduktan sonra bunu hep birlikte güzel bir şekilde anarız, hatırlarız."

Vedatmuriqi 771292

"Yağmura rağmen tribünler tıklım tıklımdı"

Chobani Stadı'nı dolduran sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür eden golcü futbolcu, tribünlerin yarattığı atmosfere dikkat çekti:

"Taraftarlar her zaman inanılmaz ama bugün ayrı bir inanılmazdı. Hava da yağmurlu ama tribünler yine tıklım tıklımdı. Gelen herkese kendi adıma ve takım arkadaşlarım adına canlı yayında teşekkür ederim. Bugün müthişti. Sahada uzun zamandır görmek istedikleri Fenerbahçe'yi gösterdiğimizi düşünüyorum. Zaten Fenerbahçe'yi ancak saha dışında ve saha içinde bu birliktelikle ayağa kaldırabiliriz."

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u 3-2 mağlup etti
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u 3-2 mağlup etti
İçeriği Görüntüle

"Emre Hoca bu süreçte olabilecek en doğru seçimdi"

Takımın yeni teknik patronu Emre Belözoğlu hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Muric, tecrübeli çalıştırıcının futbol bilgisine ve metodolojisine duyduğu güveni paylaştı:

"Emre Hoca bu kulübün efsanesi. Ben 6-7 sene önce buradayken onun hocalık dönemini bilen biri olarak kullandığı metodun farkı, analiz gücü, iletişim ayarı ve kapasitesinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Futbolculuğuna zaten laf yok. Emre Hoca ile çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu süreçte bence olması gereken en güzel seçim Emre Hoca oldu. İnşallah hep birlikte onun önderliğinde mücadelemizle şampiyonluğa ulaşacağız."

"18 yıl önce Kosova'da izlemiştim, şimdi golünü attım"

Galibiyet golünün kendisi için taşıdığı manevi anlama değinen forvet oyuncusu, çocukluk günlerine atıfta bulunarak sözlerini şöyle noktaladı:

"18 sene önce ben çocukken Chelsea'yi 2-1 yendiğimiz maçı çok iyi hatırlıyorum. Kosova'da arkadaşlarımla birlikte televizyondan izlemiştim; o zaman profesyonel bile değildim. 18 sene sonra Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet golünü attığım için çok mutlu ve gururluyum. Fenerbahçe'de baskı olması son derece doğal. Bazen acımasız eleştiriler yapıldığını düşünüyorum ama futbolda herkes eleştiri özgürlüğüne sahip. Kadromuz çok kaliteli. Bugün sahaya yansıttığımız mücadeleyi sezon geneline yayarsak bizim adımıza harika sonuçlar ortaya çıkacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi