A Millî Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklanan ekim ayı dünya sıralamasında dört basamak yükselerek 38. sıraya çıktı. 
Yükselişler devam ederken, 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde garantilemenin getirdiği bir başarı… Koskoca futbol dünyasında 38’nci sıra bir noktada çok sevindirmemeli Türkiye’yi… Daha da iyisi ve üst sıralar gelmeli.
Hırvatistan ve Letonya karşısında alınan galibiyetlerin ardından 2024 Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazanan Ay-Yıldızlılar, Aralık 2021'den bu yana en iyi derecesine ulaşırken, Ekim 2019'dan sonra ilk kez dört sıralık bir yükseliş kaydetti. 
Bunun sonucu olarak da Türkiye, bin 498 puana ulaşarak, ekim ayı sıralamasının ilk 53’te yer alan takımlar arasında en çok puan toplayan ülke… Yeter mi ? Yetmez elbette ki; eleme gurubu maçlarının yanı sıra finallerde oynanacak karşılaşmalar da göz önündü bulundurulduğunda daha kat edilecek çok yol var. 
Yani hem sıralama hem finaller yükseliş adına bir paralellik taşımakta… Gurupta Türkiye’nin  sadece bir maçı kalırken, en yakın takipçileri Hırvatistan ve Galler ikişer maç oynayacaklar. Türkiye’nin bir maçı da deplasmanda 21 Kasım’da Galler’le. Kasım’ın son gününde açıklanacak FIFA dünya sıralaması adına aslında bu maçın önemi daha da artmakta. 
Türkiye için finaller garanti, liderlik için ise, Hırvatistan’ın puan kaybetmesi beklenecek… Bu aşamada Galler’in matematiksel olarak, finaller adına umudu olsa da Hırvatistan kolay kolay bu sevdadan vaz geçecekmiş gibi durmuyor. Türkiye’nin bu konuda eli ve gönlüde rahat… Lider de tamamladığında sıralamadaki yerini olumlu yönde etkilemesi söz konusu.
 FIFA sıralamasını etkileyen Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ve Elemeleri ile birlikte diğer uluslar arası müsabakalar sağlanılabilecek istikrara bağlı … Her bir şampiyonada kürsüde yer alabilmek için Türkiye’nin artık 10’lu, 20’li zaman aralıklarına tahammülü olmamalı.
İstikrar, başarıyı getirirken, saygınlığın ve kalitenin de bir göstergesi… Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği sıralamasında daha yukarıları için Türkiye’nin istikrar faktörünü ön planda tutması şart…