Haber Merkezi - Zeynep Gürcanlı'nın Ekonomim Gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Türkiye dış politikasının içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Daha önce izlenen politikaların değiştirilmesiyle dış ilişkilerin de bozulduğunu kaleme alan Gürcanlı İslam İş birliği Teşkilatı heyetinin Washington ziyareti sırasında Filistinli bakanın maruz kaldığı durumu aktardı.

Gürcanlı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu Reisi'nin bulunduğu helikopter yanmış halde bulundu

"Bir de diplomatik skandal ortaya çıktı ortaya İİT heyetinin Washington ziyareti sırasında. İçinde Hakan Fidan'ın da bulunduğu İİT heyeti Washington'da temasları hakkında basın toplantısı düzenlerken, gazeteciler masaya heyetle birlikte oturan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki'ye de soru sormak istediler. Bakan hiç konuşmadı. Neden konuşmadığını ise heyetteki Suudi Bakan açıkladı; "ABD'nin verdiği vize, açıklama yapmasını yasaklıyor..."

İşin en acı tarafı ise, Filistin Bakan'a yönelik bu muameleye karşılık, bizzat "Filistin halkının haklarını savunmak için ABD'ye gelmiş" İİT heyet üyelerinden hiç kimsenin tepki göstermemiş olması.

Sizin anlayacağınız, İslam ülkelerinin bayraktarlığına soyunduğu "Filistin davası" daha en baştan kaybedilmiş durumda. Yapılan ise, "dostlar alışverişte görsün" misali, nafile diplomatik turlardan ibaret..."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar